I Love Them soo Much...

02 June 2016

AHLAN WA SAHLAN YA RAMADHAN 1437H




Assalamualaikum...
Ya Allah...
Dah Hampir 2 tahun since last post 2014...
Bukan setakat berabuk dah ni...
Boleh masuk muzium agaknya blog Ain ni...
Mungkin disebabkan kekangan masa....
Untuk uruskan segalanya...
Al-maklumlah...
Ibu bekerja anak 3 ni makin buzy saban hari...

Alhamdulillah...
Dengan rezeki dari Allah S.W,T...
Ain sekarang tengah menunggu masa untuk melahirkan seorang lagi khalifah...
In sya Allah...
Dipermudahkan urusan untuk bersalin nanti...
Doakan Ain ye wahai readers yg budiman...

Due dibulan ini -> Jun 2016...
Bulan penuh rahmat...
Bulan Ramadhan...
Umat islam semua menunaikan puasa sebulan...

Apakan daya... Ain x leh nak makan dengan meriah pd Raya nanti...
Sebab baby nak keluar pon bulan puasa kan...
Pengalaman baru bagi Ain...
In sya Allah...
Terima dengan redha...

Untuk post kali ni...
Ain sekeluarga mengucapkan Selamat Menyambut Ramadhan Al-Mubarak...
3 Hari lagi...
Semoga pahala amalan kita bulan ni diberkati oleh Allah S.W.T...
Doakan Ain dipermudahkan urusan ye...

Terima Kasih semua...

-The End- 


21 September 2014

Alhamdulillah... My Newborn baby... 3rd Baby...

Aluamdulah...
Dipermudahkan oleh Allah S.W.T...
Ain dah selamat melahirkan seorg baby girl pd 03 September 2014...
Hari ni dah masuk hari 19 Ain berpantang...
Ceriteranya... Last check-up dgn KK Ampang... Doc bg date 04 Sep utk induce sbb scan baby besar... more than 3.5kg...
Ain mmg dah takut sgt sbb xde pengalaman di induce... lg2 bile org ckap yg induce ni sakit luar biasa dr sakit bersalin normal...
Alhamdulillah baby dgar cakap n maybe takut jugak nk diinduce kot...
03 Sep pagi pukul 9pagi tu dah ade show.. lendir n darah...
So immidiated ke Hosp.Ampang... jalan dah buka 4cm...
Refer ke LB... Dalam pukul 2ptg Ain selamat bersalin... Berat baby 3.3kg..
Kali ni En.Suami ada disisi... Kata2 semangat n doa die mmg bg Ain kekuatan kat LB tu...
Ni lah Anak ke-3 Ain...
Diberi nama Adriana Nayla Bt Zulkifli..

11 August 2014

Salam Aidilfitri 1435H 2014

Assalam peeps...
Dah hampir 2minggu kite menyambut syawal...
Alhamdulillah... sempat Ain makan semua juadah raya sebelum nk bersalin ni.. hikhik...
Sambutan Raya tahun ni amat2 berbeza dari tahun lepas...
Sebab salah satu nya nak sambut jugak org baru kan...
Jadinya banyak yg berganti baru... Macam warna rumah... Langsir... Tikar getah...
Sgt2 berterima kasih kat En.Suami sbb byak yg die kene spend utk Raya Tahun ni...
I Love U so much En.Zulkifli...
Persiapan raya utk keluarga ain tahun ni kami pilih warna "Royal Blue" utk tema raya...
Raya Per-1 macam biasa... Kami akan beraya kat rumah MIL dulu... sebab beza 2 tingkat je kan... dah nama 1 blok rumah... hihi...
Untung dpt suami 1 kampung ni...
Lepas tu baru lah round2 rumah sedara mara sebelah suami...
Turn rumah Mak Ain sebelah petang... sebab nk lepak rumah mak sampai malam kan...
Raya ke-2 Kami pusing2 lg rumah sedara... Balik kampung Ain Raya ke-3 sebab Mak Ain x sehat... Demam...
Duk kampung pon x lama sebab Ain ade temujanji dgn klinik mengandung...
Apa pon mmg havoc kalo kami semua dah duk kat kampung... Macam2 cerita keluar... hihi...
Minggu ni Ain dah 35 minggu dah...
Baby progress amatlah memberangsangkan...
Barang baby dah siap... Just yg heavy2 jek blom prepare lg...
Disebabkan hujung bulan ni ade Motherhood Expo kat KLCC kan..
Jadinya hold dulu coz nk beli kat sana...
Ok.. Sampai sini dulu cerita Raya n Baby Ain...

















30 June 2014

Selamat Berpuasa... Hari Ke-2...



  • Salam Ramadhan 1435H...
  • Alhamdulillah... Hari ke-2 Ain berpuasa...
  • Masih boleh bertahan...
  • Berpeluang berpuasa bersama-sama baby in the womb.. sangat berbangga...
  • Semalam 29hb Jun...
  • Birthday MIL... Dan sekaligus puasa hari pertama...
  • Ain berbuka kat rumah MIL...
  • Pastu ade suprises sikit... Ade kek for her Birthday...
  • Happy Birthday Mak... We all LOVES You...
  • Selamat menjalani Ibadah PUASA utk semua...
  • Dan semoga di bulan ini.. Berlipat ganda pahala amal kebajikan kita...
  • Amin... Ya Rabb...

24 June 2014

Counting to Ramadhan 1435H... 4 Hari je lagi...

As'salam...
Selamat pagi...
Alhamdulillah... Kandungan dah menginjak je 7 bulan...
Semoga dipeemudahkan nanti...
Preparation utk Ramadhan...
Semoga dapat bertahan utk puasa penuh... Sebab bukan selalu dpt puasa penuh pon kan...
Kalo diberi keizinan sehat tubuh badan utk puasa penuh nanti...
Concern bout baby... Hope baby pon be strong to wish ibu utk puasa penuh ye sayang...
Hurm... Bercerita pasal baby..
Kelengkapan for this 3rd baby...
Belum fully ready lg... Coz baju2 kakak n abang ade sikit utk newborn...
But kene beli yg baru jugak.. sbb org baru kan...
Pastu benda2 besar cam baby coat...
Kali ni kene pakai sbb si abang n kakak mmg tido dgn ibu die...
Except abg yg kdg2 join tido dgn ayah kat hall depan tv...
Airish still kat ketiak ibu...
Jadi nya baby kene letak dlm baby coat for his safety...
For 3rd pregnancy ni... Mmg mencabar dr yg 2 sbelum ni... coz macam2 stigma yg ibu hadapi...
But i keep trying to avoid from worried so much...
Its for baby healthy.. Now bigger than his age... maybe bersalin pon awal dr due date kot...
Time bersalin kan Iman.. Awal 2 minggu dr due date... 3.24kg
Pastu time bersalin kan Airish... Over due dlm 3 hari dari sue date.. 2.94kg
Jd yg kali ni mungkin awal kot..
31 Ogos maybe??... hihi :)
Ok... Dah cerita pjg lebar...
Ain dan Keluarga...
Mengucapkan Selamat Menyambut Ramadhan Al-Mubarak...
Semoga segala ibadah puasa kite berganda tahyn ni... Amin...
Terima Kasih... -The end-