I Love Them soo Much...

13 July 2010

KASIH MU PADA KU.....

puas ku meniti ruang-ruang kosong



terang dan gelap warnanya


disetiap lurah ada simpang


gumpalan sirah-sirah kehidupan


adakalanya aku tersepit


duduk diantara kewajipan dan perasaan


membujur lalu kesopanan


aku kaku meletak langkah


kelu keinsafan Maha Besar Pencipta ku


sekelip Kau alih pandangan


senafas gunung Kau damaikan






berlari kehujung dunia sekali pun


Kau alas pandang hijab ku dengan ingatan


Tuhan ku yg Maha Besar....aku lemah


bermimpi malam memetik bintang


siang ku jejak langit mu


ingin ku ucap syukur bertasbih air mata


setiap uji Mu buat ku gementar


Kau sentiasa kasih pada ku


Kau buat ingatan ini hanya pada Mu


andai Kau jemput ku esok..aku rela dan ku rindu


tapi aku takut harta ilmiah ku uzur dan daif


sempatkah aku mengelipkan mata


tak kala datang kekasih Mu menjemput ku pergi..


ya Allah aku lemah dan takut..


Allahuakbar... '
 
 
: hasil karya      --->  yusadisma @ pusat karya....
  i like thiz....

11 July 2010

ya Allah..dugaan ku sekali lg..

    hurm....iman kat katil PS3....
    ala....kesian nye anak ibu...
  • iman admitted wad...!!!....disebabkan demam panas yg terlampau hingga menyebabkan di di tahan wad....
  • that day, 8 of julai 2010....iman demam biasa je....tp dlm kul 5 pg demam die makin panas 38f'.....
  • immediatly ain n hubby hantar iman ke hospital....
  • staff kat situ amik darah iman...eii sedih nye tgok iman dicucuk n berbalut la tangan die....
  • ain rase amat bersalah ....iman maafkan ibu yek....
  • nasib baik masa kat dlm wad iman x wat perangai sgt...mungkin die paham situasi die n ibu....
  • ain x tido langsung masa malam kat wad...setiap masa mata memerhati kan iman...sayu je hati nih...
  • "ya Allah sembuh kan lah anak ku...."...nasib kami baik demam iman makin surut ke 35.8....dan pd 9 julai 2010 pkul 6pm kami di benarkan pulang....lagi pon iman da makin bosan mungkin sebab terperuk kat area wad je...
  • after thiz ain akan lebih berhati2 sekiranya iman demam...n make sure this thing never happen again....becoz you're only my son...
  • ibu sayang iman...

tgok tu....iman da ok sikit....
iman ibu sayang iman tau....ump aah....

thanks to Dr. Rahimah...she was very friendly doctor....

iman sampai tido menonggeng...

05 July 2010

inilah dugaan ku....

  • telefon bimbit ain hilang!!...argh...sampai x terkata ain dibuat nye....telefon kesayangan ain yg dah hampir 2 tahun ain guna akhir nya "tiada"....tiada di sisi ain buat selamanya...terkilan sgt2 coz kat dlm tu ade video n pic iman since die baby until die 1 tahun 3 bulan....utk video ain x wat copy langsung just pic saje....tu pon sikit je....
  • huhu....sedih nye.....
  • macam mane boleh berlaku??...begini cerita nya...semalam ain n my sis (angah) gie spectrum ampang coz nak cari barang sikit...
  • pastu gi women level nak tgok seluar jeans...bile da nampak 1 gi la try kat fitting room....sedang elok nak pakai seluar balik ain sangkut la telefon kat tepi pintu fitting room tuh...
  • n ain terus keluar bile da sampai kat cashier baru teringat immediatly la ke tempat tu....
  • tapi hampa!!!...telefon tu takde....try tanya "budak" yg jaga beg kat situ coz that time hanya die yg ade kat situ tp "budak" tu kate tak nampak lak....
  • em...tak leh nak cakap banyak coz hari ahad n HR opis tutup coz nak wat report la konon...atlast ain melangkah keluar dgn rasa hati yg terkilan sgt...
  • n diz is my doa "mungkin takde rezeki ain kat telefon tu lagi mungkin kat telefon lain, n dugaan ni ain redha...cume ain harap sape yg amik tu akan dapat balasan yg setimpal dari ALLAH S.W.T....hari ni die buat kat ain macam ni mungkin 1 hari nanti die akan dapat yg lebih teruk lagi....aminnn"
  • for the mean time ain terpaksa la beli handphone baru ni....