I Love Them soo Much...

25 August 2010

My Beloved Son - Muhammad Ammar iman da pandai nak cakap...

  • huhu...iman da mula nak cakap sesuatu ayat tu dgn ada makna...contoh macam....
  • air...cicak...antik (cantik)...tok (atuk)...nek (nenek)...ri (lori)...car (kereta)...bah (bas)...ini (merujuk kpd pacifier die la)....
  • dan yg x terduga oleh ku ialah perkataan...tebu...iaitu ibu...hehe iman panggil ibu die tebu ....mula2 cam x bpe dgar pastu aku tanye die...
  • aku : adik ckap ape td??...ibu ke??
  • iman : tebu...pastu die senyum....
  • eii...seronok nya ase...pertama kali die panggil walaupon tebu...tebupon tebu la...huhu

hehe...muka iman penuh bedak...sbb die main bedak...

  • em...perasaan kali pertama seorang anak panggil ibu die...walaupon bukan secara betul tp x kesah la janji ianya merujuk kpd ibu die...
  • sgt sgt la gembira yg teramat sgt...syukur kpd tuhan aku dikurniakan seorang anak lelaki yg amat keletah, bijak, kelakar, senang nak jaga, n byak btol perangai die yg kadang2 ...
  • eii geram je rase nak pukul...tp iiman kan masih kecil jd ni masa die nak belajar sesuatu...
  • aku pon cubit jela...nak bg die tau yg die buat tu salah...hhuhu
  • semoga iman membesar dgn sehat dan Allah melindungi die dari perkara yg salah...amin...
 

Selamat Menyambut Ramadhan al-Mubarak

  • em...tahun ni kali ke-2 aku menyambut puasa dgn keluarga tersayang...ayah...iman...
  • semoga tahun ni puse kami diterima Allah s.w.t
    n harap puasa tahun ni x byk la aku kene ganti....huhu
  • tp tu la kalo da nama nye pompuan kan...hehe excuse mesti ade....malang nye bg aku baru masuk puase yg ke-2 aku pon x diwajibkan puase sampai la puase yg ke-10...
  • huhu...tragis nye bg aku inie...ape pon aku happy sgt sbb masa nak sahur ...iman pon turut bgun sahur sekali dgn kami...
  • n masa  nak ber-buka pon iman akan turut serta sama-sama duk kat dpan pinggan sambil menunggu azan maghrib...
  • pd aku tahun ni mmg teramat seronok sbb iman pon da pandai nak menyebut perkataan dgn sempurna...nak tau ape perkataan nye...
  • jeng...jeng...jeng...nti aku post kat "new post"...sbb post ni utk bulan puase je kan...huhu....

05 August 2010

akhirnya...aku disini...


  • akhirnya aku direla di opis rela kl..
  • huhu...alhamdulillah...tercapai gak hajat nak cari pengalaman kerja lain..
  • em wat mase ni x tau nak tulis ape lg sbb mnasih lg dlm proses pembelajaran kat opis sini...
  • harap senior officer kt sni dpt beri tunjuk ajar kat aku yg masih freshier dlm bidang ni...huhu....
  • cau sin chi la....