I Love Them soo Much...

29 December 2011

Maksud Disebalik bunyi Hon2 kenderaan di Malaysia...


  • Salam readers...
  • Wordless Thursday la pulak ....
  • Hik hik...
  • Pernah tak masa driving, kadang-kadang kita dengar kereta yang berselisih atau kereta di belakang kita membunyikan hon?
  • Percaya atau tidak…
  • Tahukah anda bahawa setiap bunyi hon itu ada maksud tertentu disebaliknya.
  • Ain bongkarkan maksud disebalik bunyi-bunyi hon tersebut untuk anda sekarang.
  • Please take note yer! hehe ..
1 x HON PENDEK – pemandu tu nak cakap “HAI”

2 x HON PENDEK – pemandu tu nak cakap “TERIMA KASIH” atau “JUMPA LAGI”

3 x HON PENDEK – pemandu tu suruh kenderaan depan tu cepat sikit jalan
(biasanya kat traffic light time dah hijau dorang tak reti-reti nak jalan)

1 x HON PANJANG – pemandu tu beri amaran kereta lain bahawa diorang memandu
secara merbahaya dan hampir boleh menyebabkan kemalangan

2 x HON PANJANG – pemandu tu marah “HOI!!!… BODOH XDER OTAK KE”

4 X atau lebih HON PENDEK – pemandu tu cakap ;


“TIIILAM! TIIILAM!… TILAM LAMA, TUKAR BARU.. TIIILAAAM!… TIIILAAAAM!”

23 December 2011

Salam Jumaat.. Me @ 19 weeks...

  • Salam Readers...
  • Jari jemari ni dah mula nak menari atas keyboard nak menaip...
  • huhu....
  • Today im 19 weeks pregnant...
  • Minggu depan kandungan dah menjangkau ke angka 5 bulan...
  • I'm on my half way to get it through...
  • Pray for me okay...
  • Next check-up harap nyer everythings going fine...
  • And sekiranya ade rezeki Ain x sabar nak wat 3D/4D scan...
  • Walaupon sbelum ni Ain da terbuat...
  • Tapi that time baru 17 weeks...
  • Kebetulan Ain masih sakit kat area bawah perut...
  • So Ain pegi refer Doc Sajidah...
  • And why Ain sakit it coz uri masih di bawah lagi...
  • Soo jgn banyak berjalan sgt or wat kerja / angkat benda berat...
  • Hari kejadian tu Ain terajin mengemas rumah...
  • X la angkat2 sgt benda berat tapi maybe x perasan kot...
  • Ok berbalik pada citer scan tuh...
  • Alhamdulillah...
  • So far perkembangan baby amatlah menggalakkan...
  • Berat baby normal...
  • Ukuran utk semua part normal n sehat...
  • Yang best nyer Doc kate baby Ain ni tinggi refer pada kaki die...
  • Cam Ibu n abg Iman die yg tinggi lampai la...
  • hik hik...
  • Masa scan lak baby Ain ni tgah tido...
  • Puas godek2 die suh bangun...
  • Kesian anak Ibu... sori yer...
  • Tapi part yg best tu time elok2 nak teropong jantina die...
  • Boleh pulak baby duk menyilang kaki x nak bagi nampak...
  • Sedangkan sebelum tuh die duduk luruskan kaki...
  • Tau je Ayah n Ibu die nak tengok Birdie or flower die...
  • Xpe la ape pon kami x kesah...
  • Yang paling penting baby Ain sihat n sempurna... amin...
  • ok ni pic baby in 3D aritu @ 17weeks..
  • Nampak kurus sbb lelemak belum ade sepenuhnya...
  • If  20weeks above maybe nampak chubby lah...
Pic ni baby tgah sucking thumb ... cute sgt...

Pic ni pulak... baby tgah tutup muka die... malu kot...
  • Masa tu Ain bersyukur sgt...
  • My baby condition is GOOD...
  • Utk kerisauan lain mungkin sbb uri masih di bawah...
  • Hope x tergolong dalam Placenta Previa stage worse...
  • Setiap hari berdoa agar kandungan ini dipelihara sebaik nya...
  • Terima Kasih Allah...
  • *** The End ***

16 December 2011

Check-up 18 Weeks..

  • Salam...
  • Alhamdulillah...
  • Hari ni cuaca seoerti biase sempena nak hujung tahun ni...
  • Kat sinie HUJAN...
  • Tapi Allah menurunkan nya selepas SOLAT JUMAAT tadi...
  • Bersyukur la kepada Incik2 yg pegi Solat Jumaat ye...
  • Dah selesai Sembahyang baru hujan...
  • Okay...
  • Ain nak story sket pasal Check-up semalam...
  • Alhamdulillah lagi...
  • Sebab nye HB Ain ade peningkatan sket walaupon masih lg tahap Low...
  • Semalam result kuar kata HB Ain 10.00...
  • Takpe lah sekurang nye ade naik kan...
  • Dari result die rendah jek susah hati jugak....
  • Nurse pon cakap bagus sbb naik n teruskan pemakanan ikut saranan Doc...
  • Peningkatan berat badan pon okay gak walaupon 1kg je...
  • Tapi 1 kg ni utk 2minggu tau...
  • Kalo sebualan mau nye naik 2kg...
  • hehe...
  • Yg penting Ain x mo minum air gula lagi...
  • Da serik mase pregnant kan Iman kene minum air gula...
  • X sedap langsung... uwek..
  • Perkembangan baby POSITIVE...
  • Doc cakap si Anemia ni can cause Baby growth terganggu...
  • Dan semalam Doc check OK...
  • Pembesaran tahap normal.... 
  • & Ain -> NO SYMPTOM OF ANEMIA..!!!
  • huh... Selamat... Lega sikit dengar Doc ckap camtuh...
  • Next check-up still 2 weeks lagi sbb HB x normal lagi kan...
  • So 5 Jan 2012 Ain kene check-up lagik...
  • Diz time kene bawak Iman pulak sebab Iman pon check-up jugak...
  • Same date tu Ain yg request...
  • It's more easier for me utk pegi once time only ma...
  • huhu...
Me @ 18 Weeks...

14 December 2011

Simptom Terbaru Ibu Mengandung...

  • Salam..
  • Wordless Wednesday...
  • huhu...
  • Simptom terbaru Ain utk sekarang nie...
  • Kaki Ain selalu sejuk...
  • Mungkin disebabkan temperature opis ni yg mmg sejuk...
  • Dan kat rumah pon sejuk jugak...
  • Walaupon kat rumah xde Aircond...
  • Tapi entahlah...
  • Mengandung kali ni Ain rase banyak pengalaman baru...
  • Salah satu nye Kaki Sejuk ni la...
  • Sebagai langkah pencegahan...
  • Ain terpaksa la pakai stokin...
  • Sebab da x tahan sejuk...
  • Sebelum ni okay jek...
  • Tapi started semalam mmg da x tahan...
  • Sampai kaki naik kebas dek terlampau SEJUK..
  • huhu...
  • Nie pic baby in womb at 18 weeks...

13 December 2011

Selamat Pengantin Baru... Tasya & Fareez

  • Salam ...
  • Jumaat lalu 9 Disember 2011...
  • Telah berlansung acara Ijab & Qabul bg anak buah Ain...
  • Angah @ Tasya...
  • Dan Ain berkesempatan hadir pada Majlis Akad Nikah tersebut..
  • Yela sbg Makcik Kesayangan kan...
  • hehe perasan btol...
  • Sebenarnya nak memeriahkan Majlis jek...
  • Alhamdulillah dgn sekali lafaz je si Angah da jadi Isteri org...
  • Majlis Resepsi dorang ni pada bulan Feb 2012...
  • Time tu Ain da masuk 7 bulan lebih pregnant kot..
  • huhu...
  • Mak buyung nak melaram nanti...
  • Ni antara pic yg sempat disnap pd majlis tu...
  • huhu...
  • Lets scroll....




















12 December 2011

Jadual Pembayaran Gaji bagi Tahun 2012...

  • Salam...
  • Entry for monday lg...
  • Bagi kakitangan awam sekalian...
  • Leh la budjet2 utk gaji tahun depan ye...
  • Nasib baik la bulan depan gaji dapat pertengahan bulan...
  • Alhamdulillah...
  • Okay..


Penangan DURIAN...!!!

  • Salam readers...
  • Ni kisah malam tadi...

  • Entah kenapa semalam asyik terserempak dgn DURIAN jek...
  • Dan malam tadi dalam pukul 11 malam...
  • Ain menyuarakan hati kpd En.Suami utk membelikannya...
  • Tapi mcm biase mula2 En.Suami x kasi sbb nye...
  • Ain ni mmg hantu DURIAN...
  • Die takot Ain makan sebakul agaknye...
  • Pastu mula la mengadu dgn En.Suami...
  • Badan panas la ape la...
  • Hik hik...
  • Nak tak nak bile En.Suami tgok Ain tarik muncung cencurut kat die...
  • N konon2 Ain kate xpe la xyah beli sbb Ain x jadi nak makan...
  • Ain nak tidor lak mengantuk..(konon2 tapi merajuk)
  • En.Suami pon capai kunci kereta n kuar...
  • Dalam hati ni ingat die marah sgt...
  • Dalam 10 minit tu...
  • En.Suami balik bawak plastik besar...
  • Berisi DURIAN...
  • 7 biji Durian...
  • Sambil tu die cakap "Nasib baik le yg dlm perot tu nak... Kalo tak next time la ye awak dpt makan..."
  • hihi...
  • Semalam Ain sempat la makan SEBIJI ye bukan seulas...
  • Alhamdulillah nothing happen...
  • Dan dapat la tidor lena sebab dapat ape yg Ain nak makan ...
  • Pada malam2 buta...
  • Iman pon mengantuk tgok kami makan sbb nye...
  • Iman x pandai sgt makan Durian...
  • Die buat rase2 jek...
  • Seulas pon x abis makan...
  • huhu...
  • Ni lah penangan Musim durian @ Mengidam...
  • Terima Kasih En.Suami...

  • We Love u soo Much..

07 December 2011

Kelahiran Ahli Terbaru...

  • Salam...
  • Hari Isnin lalu 5 Dis 2011...
  • My niece selamat melahirkan seorg BabyBoy yg Handsome lg Cute...
  • Niece Ain ni nama gelaran die Baby...
  • Since die kecik lg mmg kami bahasakan die Baby..
  • Baby Boy si Baby ni lahir kat Hosp. Ampang...
  • Ex Hosp. Bersalin Ain la...
  • Semalam sempat gak la Ain pegi sane...
  • Time Lunch minta En.Suami hantarkan...
  • sebab Ain nak sgt tgok baby tuh...
  • Berat Baby ni 3.27kg..
  • Mmg semangat n chubby pipi die...
  • Geram sampai buat ain x sabar nak tgok si tembam Ain dlm perot nih pulak...
  • hihihi...
  • Muke serupa cam Ayah die...
  • Utk nama pulak diorang x decide lagi..
  • Tapi ade 2 nama yg dorang pilih...
  • Khir Irshad / Khir Rayyan...
  • Sebab nama Ayah nye Khirly...
  • Nak ade Khir jugak la...
  • X kesah la mane2 pon sbb dua2 name tuh sedap...
  • huhu...
  • Congrates too both of u...
  • For the Newborn Baby...
  • He is ur Bundle of Joy...




Birth Announcements
Birth Announcements by WiddlyTinks.com

My Tummy @ 16 Weeks...

  • Salam Pagiii...
  • Seperti biase la...
  • Mood di kala waktu pagi nih...
  • Cam moody sket..
  • Ditambah pulak dgn ketidakselesaan perut yg disbbkan salah makan...
  • Lagi la moody habis...
  • Ok perkembangan terbaru Miss Tummy...
  • Perut agak memboyot walaupon ramai kate perut kecik...
  • Doesnt matter la kecik ke besor...
  • Janji baby dalam perot sehat...
  • Utk penambahan berat badan mmg xde...
  • Sebab status Ain masih lagi x leh makan sgt...
  • So agak thinny sikit...
  • Mak Ain da risau sebab tgok Ain da x se-chubby dulu...
  • Lemak bawah dagu pon da hilang...
  • huhu...
  • Sedih la jugak sbb kurus time pregnant lak...
  • Nak buek camno kan...
  • Redha jer la...
  • My tummy @ 16 weeks...
  • Abg Iman pon nak interframe gak ...
  • Bile tgok Ibu die bergambar...
  • Siap buat action lagi...
  • Next kene gi check-up lagi sbb Anemia...
  • Harap HB Ain normal...
  • No more Anemia...
  • *** The End ***

05 December 2011

My Friend's Wedding...

  • Sebenar nye cite ni da lama...
  • Dalam Bulan 7 hari tue...
  • Kebetulan Ain tgah menggodek gambar2 lama...
  • Dan ternampak lah pic Dayana's Wedding...
  • Ain pegi Dgn Iman n Adik Ain...
  • Mintak tolong En. Suami drop kan je...
  • Coz mmg Ain x bagi ikot pon sebab nye...
  • Kalo da jumpe kawan2 lame mmg duk lepak lama lah...
  • hehe...
  • Rindu bangat nak jumpe dorang n shared crita semasa @ Gosip panas...
  • Time sampai tue...
  • Ain disambut oleh My Best Pal eva...
  • Nurshazuanna @ wana...
  • Byk sg kenangan manis dgn die...
  • Kawan karib sewaktu Sek.Men...
  • Zaman teenagers la katakan...
  • Bersyukur sgt sbb dapat kawan dgn die...
  • She's very kind & understanding person...
  • Sikap die yg penyabar dgn perangai Ain...
  • Sebab Ain ni agak x tentu perangai...
  • Tapi die still cool je...
  • Pada die "Friends are still friends"...
  • Our Friendship is to valuable...
  • Ok jom layan gambar..

Yana.... U Look Gorgeous babe...!!




Ain... Wana ... Era...


Miss that memory...

Anak bujang ku g sgt suka tgok "Kompang Org Kawin"



Adik ku ... Iman

02 December 2011

Anemia...

  • Salam Jumaat...
  • huhu...
  • Sedih la pulak...
  • Semalam check-up n as usual...
  • HB Ain x chantek la...
  • Still bawah 11mg...
  • Last check-up aritue...
  • 8.9mg but now 8.7mg...
  • Rase nye Ain da puas makan sume makanan yg byk zat besi...
  • Ikan, daging, sayur etc...
  • Mungkin sebab bile makan muntah balik kot...
  • Tu yang zat x nak lekat...
  • huhu...
  • Disebabkan tu Ain kene check-up semula 2 minggu sekali...
  • Selagi paras HB x normal selagi tu la kene 2 minggu...
  • Hope 15/12 ni...
  • HB Ain >11mg...
  • Doakan ye...
  • Sini Ain letak sikit info pasal si Anemia...
  • Sedap nama tu kan tapi bahaya...!!!
  • Anemia bermaksud kekurangan sel darah merah dan merupakan keadaan yang amat kerap berlaku di kalangan wanita hamil.
  • Sebab utama anemia ialah kekurangan zat besi. 
  • Anemia selalunya tidak akan mempengaruhi tumbesaran bayi kerana bayi sentiasa mendapat bekalan zat besi yang cukup untuknya membesar
  • tetapi sekiranya keadaan anaemia ini terlalu teruk bayi anda juga mungkin akan mengalami anemia selepas lahir.

    Bagaimana untuk mengetahui yang saya menghidap Anemia?

    Ujian darah yang ringkas akan menentukan samada anda mengalami anaemia atau tidak. Sekiranya anda cuma mengalami anaemia yang ringan, anda tidak akan menunjukan sebarang simptom. Tetapi sekiranya ia dalam tahap yang teruk anda mungkin akan merasa:

    cepat Letih
    rasa tidak bermaya
    pucat
    berdebar-debar
    sukar bernafas
    pengsan
Risiko Untuk Mendapat Anemia
  • Sesetengah wanita mempunyai lebih risiko untuk mendapat anemia. Ia kerap berlaku kepada:

    Mereka yang mengalami masalah kurang zat makanan
    Mereka yang mengandung kembar
    Mereka yang mempunyai anak yang terlalu rapat
    Merka yang sering muntah dan mempunyai masalah penghadaman

    Berapa banyak Zat Besi yang saya perlu makan?

    Anda memerlukan sekurang kurangnya 15 mg zat besi sebelum hamil.
  • Tetapi semasa hamil anda memerlukan dua kali ganda dos yang disarankan.
  • Tapi hati-hati kerana ia boleh menybabkan sembelit dan muntah-muntah pada sesetengah orang. Sekiranya anda alah dengan zat besi,
  • cubalah memakan makanan yang mempunyai zat besi yang tinggi seperti:

    Daging tanpa lemak (tapi hindarkan memakan hati kerana ia mengandungi vitamin A yang terlalu tinggi)
    Sayuran hijau seperti bayam, kangkung atau brokol

    Maksimakan penyerapan Zat Besi

    Ambil perhatian tentang apa yang anda makan atau minum semasa mengambil zat besi ini. Pengambilan adalah vitamin C disarankan kerana ia mengalakan penyerapan zat besi tetapi mengambil minuman yang berkafin bersama dengan makanan yang mempunyai zat besi akan megurangkan penyerapan zat besi dalam badan anda.

30 November 2011

Today... End for Month Of November...

  • Salam n Selamat Pagii....
  • Hari nie 30hb Nov 2011...
  • Start tomorrow it will be 1st of December....
  • Lagi 1bulan je nak mengharungi pelbagai dugaan 2012...
  • Semoga Kite dilimpahkan Kurnia oleh Allah s.w.t...
  • Amin...
  • Dan esok jugak Ain ade check-up lagi...
  • Kali ie dekat klinik pulak...
  • Sebab da x perlu repeat kat Hosp. Ampang...
  • Harap Ain gain weight la ye...
  • Sebab malas nak timbang nanti risau kalo loss weight...
  • Ain sedaya upaya paksa diri utk makan dan makan...
  • Sebab kalo boleh ade la peningkatan sikit...
  • Dari segi berat badan..
  • huhu...
  • Dan yang perlu dirisaukan lagi adalah BP..
  • Harap2 x rendah...
  • Sebab 1st check-up hari tue...
  • Sangat la rendah...
  • Doc da bg warning...
  • Ain just makan ape2 yg patut utk BP naik...
  • Wish me da best kay...
  • huhu...

29 November 2011

Baby Movement... @ 16 weeks...

  • Salam readers...
  • Just wanna share my happy moments...
  • Dalam 3 hari lepas...
  • Ain terasa ade something moving in my tummy...
  • Mula2 ingatkan angin dalam perut...
  • Tapi bile betol2 diamati...
  • Amazingly .... its my baby movement...
  • Sangat la happy sebab...
  • Baru 4 bulan tapi da boleh rase pergerakan die...
  • Walaupon x berapa kuat tapi kerap juga pd waktu mlm...
  • Mungkin inie kandungan ke-2...
  • Soo Ain lebih alert dr 1st preegy...
  • Alhamdulillah...
  • My baby doin great n healthy...
  • Pasni da masuk 5 bulan lagi kuat la rase...
  • huhu...

Cuti 3 HARI... Kisah Balik Kampung

  • Salam...
  • Yang cuti 3 hari tu bukan atas sebab dapat MC ye...
  • Yela sempena Awal Muharam ahad lalu cuti pon di extend ke isnin kan...
  • Dan dah berkesempatan cuti 3 hari ....
  • Kami pon balik kampung sbb 1 family balik except my bro - Uda...
  • huhu...
  • Kebetulan ade sedara nak khatankan anak pulak...
  • Soo kene la balik gak...
  • Aktiviti kami kat sane banyak... antara nya
  • Malam tahun baru tu kami sekeuarga sempat la bersembahyang jemaah....
  • Sementara nak tunggu baca Doa Akhir Tahun dan Doa Awal Tahun 1433H...
  • Alhamdulillah rezeki utk tahun ni...
  • Dan berharap Allah s.w.t murahkan rezeki utk tahun hadapan...
  • Kepada Umat Islam semua...
  • Selamat Tahun Baru 1433H...
  • Ain balik kampung hari Sabtu ingat nak balik KL pada ahad...
  • Tapi kalo da balik kampung mmg liat la nak balik KL balik...
  • Soo masing2 decide nak balik Isnin...
  • Da alang2 lame kat kampung...
  • Kami sempat la gi Pantai Remis...
  • Walaupon x boleh nak mandi kat sane...
  • Sebab Pantai Remis ni jenis Pantai yang berlumpur & x sesuai utk mandi...
  • Kalo nak cari Kepah, Kerang, Remis boleh la....
  • Dan mmg itu pon tujuan kami ke sana...
  • Iman pon seronok la dpat lepas main pasir...
  • Nasib baik da x geli dah...
  • Kalo dulu time Iman kecik Ain bukak kan kasut suh main pasir pantai...
  • Iman x nak sebab geli...
  • Tapi sekarang Iman da besar dah...
  • Iman x kesah pon...
  • Kami pegi sane waktu pagi sebab x la panas sgt time nak cari kepah tu...
  • Ain x join sgt family Ain cari Kepah sebab malas pulak nak mengotorkan tangan ni...
  • Iman just main pasir n main la lopak2 air laut yg ade...
  • Lantak lah Iman nak kotor mane...
  • Sekali sekala ape salah nye...
  • huhu...



25 November 2011

Wordless FRIDAY....

  • Salam readers....
  • Seperti biase Ain bersyukur ke hadrat Illahi...
  • Kerana memanjang kan umor inie utk melihat dunia...
  • Hari jumaat mmg x asing lai dgn Sembahyang Jumaat...
  • Itu bagi kaum lelaki tapi kaum perempuan juga ade aktiviti...
  • Lagi2 semalam adalah hari Gaji bg Kami yg gomen...
  • Niat di hati nak menggerakkan kaki ke Shopping Kompleks...
  • Tapi x decide lg kat mane...
  • Sebab sekarang kan musim YES ( year end sale )
  • Hurm....
  • Tengok la macam mane karang...
  • Kalo mood ok ke Sogo la ....
  • Kalo x duk Opis jer lah...
  • huhu...
  • Perkembangan baby da 15 minggu....
  • Alhamdulillah...
  • Walaupon berat badan Ain masih yoyo lg sbb smlm timbang turun lg 1 kilo...
  • For now berat Ain 59kg jek....
  • Nak kembali ke berat badan time anak dara la pulak (55 kg)...
  • Harap2 jgn la kurus sgt time preggy ni...
  • X chubby x comel lah...
  • Pastu nanti check-up musti kene query...
  • Sebab Ain da masuk 4 bulan patut nye Morning Sickness da kurang la kan...
  • huhu...
  • Anak Ibu dlm Pewot ni x kuat makan sgt ke...
  • Ape pon Ibu harap awak sehat dalam tu ye baby...
  • Nanti insyallah kita sama2 kuat makan pasni ok...

23 November 2011

Mood Semalam...

  • Catatan tangan hari Rabu...
  • Pepagi da pening n asyik nak membuek...
  • Dalam erti kata lain hari nie mmg " Bad Mood"...
  • Cerita dari Semalam...
  • Hari Isnin Ain absent lagi....
  • Harap pihak opis paham....
  • Sebab nye perut sakit memulas n ade infection pada tekak...
  • Maybe sebab cuaca kot...
  • Skang pulak cuaca x menentu sekejap hujan sekejap panas...
  • Lagi pon Ain kurang minum air masak...
  • Sebab asyik nak ke toilet jek....
  • Da nak masuk 4 bulan ni tau jela...
  • Asyik nak penuh je poket ni dgn air...
  • Kalo da sarat nanti x tau la camne...

18 November 2011

Aku Keliru @ Keliru Aku Kah...

  • Salam...
  • Tengah dalam entry membebel...
  • Terbaca tentang Ujian Ultrasound 4D...
  • Seelok nya dilakukan sewaktu kandungan berusia antara 20 hingga 26 minggu...
  • Ok fine...
  • Ain da paham bab tu...
  • Usia kandungan dlm 5-6 bulan la kan...
  • Sebab katanya kalo kandungan da 28 minggu da x boleh nampak sgt....
  • Coz space da xde sanggat utk tgok full body...
  • Dalam 1 artikel yg lain pulak cakap...
  • Seeloknya kandungan da 26 -30 minggu...
  • Tetiba je rase mane 1 yg btol nih...
  • 20 minggu ke atas la kot ek...
  • Alah x kesah la ...
  • Insyallah ade rezeki Ain nak buat 4D ni...
  • Dalam usia kandungan 24 minggu...
  • Boleh??
Credit too En.Google...

Salam Jumaat...

  • Wah Gumbira nyer...
  • Hari nie da Jumaat...
  • Last day bekerja utk minggu ni...
  • Esok kami xde plan nak ke mana...
  • Cume ade niat yg lame terpendam...
  • Esok nak ajak En.Suami kemas bilik Iman coz nak cat balik bilik tuh...
  • Mungkin warna biru...
  • Yelah Boboy kan musti warne biru...
  • Insyallah kalo adik Iman Gugurl nanti warne pink la pulak...
  • So besok kami akan bergotong royong mengemaskan umah...

  • Kalo bab mengecat ....
  • Memang Iman paling suke...
  • Sebab Iman pon tumpang cat sekali...
  • Ain bagi berus cat yg kecik utk die...
  • Utk 2 tahun ni setiap kali raya akan tukar cat rumah...
  • Sebab da guna setahun rase bosan pulak kalo warne same jek...
  • Dan Iman akan turut serta tolong mengecat...
  • Yg ni hasil kerja tangan Iman...
  • Kreatif jugak Iman wat Grafitti kan...
  • hik hik...
  • Ringan tulang betol anak teruna Ain nih....
  • X kesah la comot mane pon...
  • He still a toddler...
  • Got a lots to learn...
  •  Da separuh mengecat Iman pon mengantuk sbb kami cat rumah waktu mlm...
  • Tau2 Iman da tertido atas sofa dgn muke, tangan n kaki ade tercalit cat...
  • Kesian betol...
  • Penat sgt menolong agak nyer...
  • hehe...
  • Esok tentu same jugak...
  • Iman akan terus "membantu" mengemas rumah...
  • Membantu ye bukan mengacau...
  • *** The End***

17 November 2011

Entah ape2 entah...

  • Bile da jadi mak buyung ni mmg pantang silap skit...
  • Mudah terasa...
  • Moody x tentu hala etc....
  • Entah ape2 entah jadi hari nie...
  • X paham la dgn sikap manusia yg x pernah nak bersyukur...
  • Ye mungkin sekarang Ain berada di atas...
  • Dan x semestinya akan berada di atas...
  • Mungkin dalam komuniti ni je...
  • Tapi semua tuh rezeki masing2...
  • Bukan Ain yg tentukan...
  • Rezeki kan drpd Allah s.w.t...
  • Ain pon masih dalam peringkat belajar BERSABAR...
  • So behave ur self la...
  • X semua benda adalah indah hakikatnya ape yg kite dapat itu adalah rezeki kita...
  • Yang pasti Ain doakan semoga apa yg kite peroleh tu adalah diberkati... 

Perangai Terbaru Iman semenjak tau nak dapat Adik...

  • Salam semua...
  • Semenjak tau nak dapat adik nie...
  • Perangai si Iman da lain sket...
  • Lain dari segi sikap die yg makin garang pulak...
  • Pantang silap musti nak marah sambil merajuk...
  • Macam semalam...
  • Iman tgah sedap tido jadi Ain selimutkan la...
  • Sebab ingatkan die sejuk...
  • Tapi Iman boleh tersedar dr tido sambil cakap kat Ain...
  • " Ape Ibu buat ni..?? "..
  • " Jangan kacau Iman nak tido..."
  • Iman memang dari kecik memang x suke kalo diselimutkan @ bedung...
  • Yg buat Ain tersentak bile die cakap camtu kat Ain...
  • Ish x sangka betol...
  • Dan sekarang ni Iman asyik nak main berlawan jek...
  • Terutama dgn Ayah die...
  • Iman pon asyik mengusik Ain sampai ade sekali tu buat Ain sampai menangis...
  • Mungkin pada Iman niat die nak bergurau...
  • Sambil cubit pipi kebetulan kuku die panjang...
  • Abis bercalar muke Ain dibuatnya...
  • Tapi dak Iman ni gurau kasar sekarang ni...
  • Entah lah...
  • Mungkin die tau nak dapat adik kot....
  • Kadang2 keletah Iman ni buat Ain dan En.Suami ketawa...
  • Sebab Iman ni suke buat lawak bagi Kami gelak...
  • Ade je perangai die yang menggelikan hati...
  • Harap nanti kalo Iman da ade adik...
  • Die dapat jaga n sayang adik die...
  • Tak mo gaduh2 ye sayang...

  • Ibu dan Ayah mendoakan Semoga Iman diberkati Allah s.w.t...
  • Dan membesar menjadi orang yang Berguna kelak...
  • Amin...

Check-up kat Hosp. Ampang...

  • Salam all silent readers...
  • Semalam Ain ade app. dgn Doc Pakar di Hosp.Ampang...
  • Kebetulan semalam ramai pulak Ibu2 mengandung yg ade app jugak...
  • Tapi alhamdulillah...
  • Semalam Doc wat repeat scan...
  • Baby Ain sehat...
  • Siap tutup muka dgn tangan lagik...
  • Baby malu kot...
  • Doc yg wat scam smlm Doc Pompuan Melayu...
  • Sempat wat lawak ckp " hah tgok ni anak awak da berjoget2 da ni"...
  • Yang best nyer...
  • Tengah elok2 scan Baby Ain boleh tersedu lak...
  • Baby pon bergerak aktif...

  • Doc kate da x perlu app dgn Hosp. Ampang except ade problem...
  • Wah lega sungguh mendengarnye...
  • So after diz Ain monthly check-up dgn Poliklinik ampang jer lah...
  • Cume yang agak membimbangkan Ain adalah kedudukan uri Ain kat bawah...
  • X tau stage brape coz Doc x ckp ape2 pon...
  • Cume ain berharap dan berdoa agar kedudukan uri akan naik...
  • Amin...
  • Doakan keselamatan Ain n Baby ye...

15 November 2011

Selamat Hari Lahir... Abah

  • Salam ....
  • Hari Lahir Abah saye sepatutnya post ni utk semalam...
  • Ain x sempat lak...
  • Ok nak citer skit pasal Abah saya yang penyayang...
  • Abah saya bernama En.Baharon....
  • Beliau dilahirkan pada 14 Nov 1943...
  • Soo sekarang umor Abah saye 68 Tahun....
  • Alhamdulillah ....
  • Semoga Allah mengurniakan beliau kesihatan dan umor yang panjang...
  • Saya sayang Abah saya...
  • Abah adalah seorang Bapa yang penyayang...
  • Dari Abah la Ain pon ade sense of humor...
  • Abah la yang buat keluarga Kami riuh....
  • Sebab Abah dikurniakan dgn suara yg agak tinggi...
  • Jadi bile die bercakap ramai yg ingat macam nak bergaduh...
  • Sedangkan die cakap biase2 jek...
  •  Hik hik....
  • X kesah la macam mane pon sikap Abah....
  • Saya tetap Sayang Abah saya.....
  • Semoga Allah merahmati Kami sekeluarga...
  • Amin...

11 November 2011

11/11/11

  • Salam readers...
  • Tarikh istimewa bg mereka yg mendapat sesuatu istimewa ari ni...
  • 11.11.11...
  • No cantik kan...
  • kalo ade baby yg lahir hari ni...
  • No IC dorang musti 111111-**-****...
  • Angka yg senang nak ingat...
  • Nak citer pasal hari ni...
  • Ain da tamatkan 1st terimester...
  • alhamdulillah...
  • Harap2 alahan ni da hilang bile masuk 2nd terimester....
  • Walaupon Ain da masuk 3 bulan tapi ade yg query...
  • Nape perot x nampak lagi n kebetulan...
  • Ade sorang member ni due same dgn Ain...
  • & now perot die da nampak memboyot sikit...
  • For me it doesn't matter la perot besor mane pon...
  • Yang penting ur baby healthy doin GOOD...
  • Memang x dinafikan sebab alahan terok salah 1 punca nape la perot Ain ni x memboyot lagi...
  • Nak makan nasi pon x lalu...
  • But for now ade gak nak makan sikit2...
  • Tu pon Ain memilih makanan lagik...
  • Walaupon ni kandungan ke-2...
  • tapi bagi Ain ni adalah pengalaman per-1...
  • Sebab mase mengandungkan Iman...
  • Xde rase sumer benda nih...
  • Relax n steady jek...
  • Org lain sibuk asyik muntah tapi Ain senyum jek...
  • Xde alahan la katakan..
  • hik hik...

10 November 2011

MC 7 hari...

  • Salam...
  • MC 7 hari x bermakna dapat rehat cukup...
  • Sebabnya balik dari hospital...
  • Ain kene demam panas...
  • Hampir 3 hari jugak la...
  • En.Suami pon terpaksa cuti jaga Ain...
  •  Lepas Ain baik demam...
  • Iman pulak demam...
  • Lepas tu En.Suami pulak demam...
  • Habis 1 rumah kene virus...
  • Disebabkan demam...
  • Selera makan AIn pon xde...
  • Ain turun hampir 4 kilo dalam 3 minggu jek...
  • Dah la masa check-up haritu turun 2 kilo...
  • Pas baik demam timbang badan 60 kilo jek...
  • Mengandung kali ni teruk sikit...
  • Selera makan xde mungkin 1st trimester kot...
  • Ain harap pasni ade la selera makan tuh...
  • Kesian pulak kat baby...
  • Ramai ckap Ain kurus...
  • Muke da cengkung x tembam lagi da...
  • Huhu...
  • Bile da kurus time mengandung la pulak...
  • Kalo x preggy xpe la kurus...
  • Cun sikit ... hik hik

My November Story... Bleeding

  • Salam Readers...
  • Tengok tajuk entry agak menakutkan...
  • Tapi Alhamdulillah...
  • Kandungan Ain masih kuat...
  • Ni terjadi pada Hari Deepavali aritu...
  • Dalam tengahari Ain notice cam ade spot darah...
  • Disebabkan cuak sgt...
  • Lagi pon darah tu maybe da dari pagi tapi da tengahari baru Ain pasan...
  • Kebetulan En.Suami xde...
  • Ain mintak tolong la dgn abang Ain...
  • Kebetulan die pon nak keluar so die drop Ain kat Hosp.Ampang...
  • Nasib baik Ain pegi dgn Akak Ain buat peneman...
  • Kalo tidak tentu bosan duk menunggu sorang2...
  •  Sampai sane...
  • Aien direferkan ke Bahagian Semi Kritikal...
  • Zon kuning...
  • Walaupon duk berjinggut gak kat situe ...
  • After 2 hours baru dpt jumpa doc...
  • X kesah la tue...
  • Standard la da name Gov Hosp....
  • Time jumpe doc tu doc chinese guy...
  • Gie scan n tgok baby ok...
  • Siap menendang2 lagik n doc dgn nurse naik syok pulak tengok...
  • Siap minta permission Aien nak tengok baby jap...
  • Pastu Aien ingat da settle...
  • Rope nye kene jumpa Doc pakar sakit puan lak...
  • Yang ni Doc malay lady...
  • Die scan skali lagi n masukkan muncung itik tu nak tgok bleeding camne...
  • Sakit nye Tuhan saje yg tau...
  • Nasib baik bleeding da kurang just brownish jek...
  • da abis check tu Doc bagi MC 7 hari n date utk next appoinment...
  • Duk umah 7 hari ingat kan dapat berehat sepenuhnya...
  • rupe nye tidak...
  • Nak tau kenape...
  • Jakgi Aien sambung yer...
  • Tungguuuu...

25 October 2011

Beli ... Beli... Dan Beli...

  • Salam...
  • Ni citer da nk expired baru nak citer...
  • Disebabkan kan kes aritu...
  • Pas abis teman Ain check-up...
  • Kami gi Carrefour jap...
  • Beli beli beli...
  • Dgn tangan masih lg rase sengal2 pas abis cucuk amik darah...
  • & dgn En.Suami yg x bape sehat...
  • Ku gagahkan juga sbb berjalan punye pasal...
  • Hik hik...
  • JOm layan gambor...

  • Anak bujang saye... sonok kalo dpt lepas camtuh...
  • En.Suami dgn muke yg kureng sehat...
  • huhu...
  • Mekaseh bawa saya jalan2...
  • Walaupon anda x sehat...

  • Tu senyum pakse ke??..
  • Atau da sehat skit...
  • hehe...
  • Love them so much...
  • 2 hero in my lifetime..
  • *** abiss***