I Love Them soo Much...

30 November 2011

Today... End for Month Of November...

  • Salam n Selamat Pagii....
  • Hari nie 30hb Nov 2011...
  • Start tomorrow it will be 1st of December....
  • Lagi 1bulan je nak mengharungi pelbagai dugaan 2012...
  • Semoga Kite dilimpahkan Kurnia oleh Allah s.w.t...
  • Amin...
  • Dan esok jugak Ain ade check-up lagi...
  • Kali ie dekat klinik pulak...
  • Sebab da x perlu repeat kat Hosp. Ampang...
  • Harap Ain gain weight la ye...
  • Sebab malas nak timbang nanti risau kalo loss weight...
  • Ain sedaya upaya paksa diri utk makan dan makan...
  • Sebab kalo boleh ade la peningkatan sikit...
  • Dari segi berat badan..
  • huhu...
  • Dan yang perlu dirisaukan lagi adalah BP..
  • Harap2 x rendah...
  • Sebab 1st check-up hari tue...
  • Sangat la rendah...
  • Doc da bg warning...
  • Ain just makan ape2 yg patut utk BP naik...
  • Wish me da best kay...
  • huhu...

29 November 2011

Baby Movement... @ 16 weeks...

  • Salam readers...
  • Just wanna share my happy moments...
  • Dalam 3 hari lepas...
  • Ain terasa ade something moving in my tummy...
  • Mula2 ingatkan angin dalam perut...
  • Tapi bile betol2 diamati...
  • Amazingly .... its my baby movement...
  • Sangat la happy sebab...
  • Baru 4 bulan tapi da boleh rase pergerakan die...
  • Walaupon x berapa kuat tapi kerap juga pd waktu mlm...
  • Mungkin inie kandungan ke-2...
  • Soo Ain lebih alert dr 1st preegy...
  • Alhamdulillah...
  • My baby doin great n healthy...
  • Pasni da masuk 5 bulan lagi kuat la rase...
  • huhu...

Cuti 3 HARI... Kisah Balik Kampung

  • Salam...
  • Yang cuti 3 hari tu bukan atas sebab dapat MC ye...
  • Yela sempena Awal Muharam ahad lalu cuti pon di extend ke isnin kan...
  • Dan dah berkesempatan cuti 3 hari ....
  • Kami pon balik kampung sbb 1 family balik except my bro - Uda...
  • huhu...
  • Kebetulan ade sedara nak khatankan anak pulak...
  • Soo kene la balik gak...
  • Aktiviti kami kat sane banyak... antara nya
  • Malam tahun baru tu kami sekeuarga sempat la bersembahyang jemaah....
  • Sementara nak tunggu baca Doa Akhir Tahun dan Doa Awal Tahun 1433H...
  • Alhamdulillah rezeki utk tahun ni...
  • Dan berharap Allah s.w.t murahkan rezeki utk tahun hadapan...
  • Kepada Umat Islam semua...
  • Selamat Tahun Baru 1433H...
  • Ain balik kampung hari Sabtu ingat nak balik KL pada ahad...
  • Tapi kalo da balik kampung mmg liat la nak balik KL balik...
  • Soo masing2 decide nak balik Isnin...
  • Da alang2 lame kat kampung...
  • Kami sempat la gi Pantai Remis...
  • Walaupon x boleh nak mandi kat sane...
  • Sebab Pantai Remis ni jenis Pantai yang berlumpur & x sesuai utk mandi...
  • Kalo nak cari Kepah, Kerang, Remis boleh la....
  • Dan mmg itu pon tujuan kami ke sana...
  • Iman pon seronok la dpat lepas main pasir...
  • Nasib baik da x geli dah...
  • Kalo dulu time Iman kecik Ain bukak kan kasut suh main pasir pantai...
  • Iman x nak sebab geli...
  • Tapi sekarang Iman da besar dah...
  • Iman x kesah pon...
  • Kami pegi sane waktu pagi sebab x la panas sgt time nak cari kepah tu...
  • Ain x join sgt family Ain cari Kepah sebab malas pulak nak mengotorkan tangan ni...
  • Iman just main pasir n main la lopak2 air laut yg ade...
  • Lantak lah Iman nak kotor mane...
  • Sekali sekala ape salah nye...
  • huhu...



25 November 2011

Wordless FRIDAY....

  • Salam readers....
  • Seperti biase Ain bersyukur ke hadrat Illahi...
  • Kerana memanjang kan umor inie utk melihat dunia...
  • Hari jumaat mmg x asing lai dgn Sembahyang Jumaat...
  • Itu bagi kaum lelaki tapi kaum perempuan juga ade aktiviti...
  • Lagi2 semalam adalah hari Gaji bg Kami yg gomen...
  • Niat di hati nak menggerakkan kaki ke Shopping Kompleks...
  • Tapi x decide lg kat mane...
  • Sebab sekarang kan musim YES ( year end sale )
  • Hurm....
  • Tengok la macam mane karang...
  • Kalo mood ok ke Sogo la ....
  • Kalo x duk Opis jer lah...
  • huhu...
  • Perkembangan baby da 15 minggu....
  • Alhamdulillah...
  • Walaupon berat badan Ain masih yoyo lg sbb smlm timbang turun lg 1 kilo...
  • For now berat Ain 59kg jek....
  • Nak kembali ke berat badan time anak dara la pulak (55 kg)...
  • Harap2 jgn la kurus sgt time preggy ni...
  • X chubby x comel lah...
  • Pastu nanti check-up musti kene query...
  • Sebab Ain da masuk 4 bulan patut nye Morning Sickness da kurang la kan...
  • huhu...
  • Anak Ibu dlm Pewot ni x kuat makan sgt ke...
  • Ape pon Ibu harap awak sehat dalam tu ye baby...
  • Nanti insyallah kita sama2 kuat makan pasni ok...

23 November 2011

Mood Semalam...

  • Catatan tangan hari Rabu...
  • Pepagi da pening n asyik nak membuek...
  • Dalam erti kata lain hari nie mmg " Bad Mood"...
  • Cerita dari Semalam...
  • Hari Isnin Ain absent lagi....
  • Harap pihak opis paham....
  • Sebab nye perut sakit memulas n ade infection pada tekak...
  • Maybe sebab cuaca kot...
  • Skang pulak cuaca x menentu sekejap hujan sekejap panas...
  • Lagi pon Ain kurang minum air masak...
  • Sebab asyik nak ke toilet jek....
  • Da nak masuk 4 bulan ni tau jela...
  • Asyik nak penuh je poket ni dgn air...
  • Kalo da sarat nanti x tau la camne...

18 November 2011

Aku Keliru @ Keliru Aku Kah...

  • Salam...
  • Tengah dalam entry membebel...
  • Terbaca tentang Ujian Ultrasound 4D...
  • Seelok nya dilakukan sewaktu kandungan berusia antara 20 hingga 26 minggu...
  • Ok fine...
  • Ain da paham bab tu...
  • Usia kandungan dlm 5-6 bulan la kan...
  • Sebab katanya kalo kandungan da 28 minggu da x boleh nampak sgt....
  • Coz space da xde sanggat utk tgok full body...
  • Dalam 1 artikel yg lain pulak cakap...
  • Seeloknya kandungan da 26 -30 minggu...
  • Tetiba je rase mane 1 yg btol nih...
  • 20 minggu ke atas la kot ek...
  • Alah x kesah la ...
  • Insyallah ade rezeki Ain nak buat 4D ni...
  • Dalam usia kandungan 24 minggu...
  • Boleh??
Credit too En.Google...

Salam Jumaat...

  • Wah Gumbira nyer...
  • Hari nie da Jumaat...
  • Last day bekerja utk minggu ni...
  • Esok kami xde plan nak ke mana...
  • Cume ade niat yg lame terpendam...
  • Esok nak ajak En.Suami kemas bilik Iman coz nak cat balik bilik tuh...
  • Mungkin warna biru...
  • Yelah Boboy kan musti warne biru...
  • Insyallah kalo adik Iman Gugurl nanti warne pink la pulak...
  • So besok kami akan bergotong royong mengemaskan umah...

  • Kalo bab mengecat ....
  • Memang Iman paling suke...
  • Sebab Iman pon tumpang cat sekali...
  • Ain bagi berus cat yg kecik utk die...
  • Utk 2 tahun ni setiap kali raya akan tukar cat rumah...
  • Sebab da guna setahun rase bosan pulak kalo warne same jek...
  • Dan Iman akan turut serta tolong mengecat...
  • Yg ni hasil kerja tangan Iman...
  • Kreatif jugak Iman wat Grafitti kan...
  • hik hik...
  • Ringan tulang betol anak teruna Ain nih....
  • X kesah la comot mane pon...
  • He still a toddler...
  • Got a lots to learn...
  •  Da separuh mengecat Iman pon mengantuk sbb kami cat rumah waktu mlm...
  • Tau2 Iman da tertido atas sofa dgn muke, tangan n kaki ade tercalit cat...
  • Kesian betol...
  • Penat sgt menolong agak nyer...
  • hehe...
  • Esok tentu same jugak...
  • Iman akan terus "membantu" mengemas rumah...
  • Membantu ye bukan mengacau...
  • *** The End***

17 November 2011

Entah ape2 entah...

  • Bile da jadi mak buyung ni mmg pantang silap skit...
  • Mudah terasa...
  • Moody x tentu hala etc....
  • Entah ape2 entah jadi hari nie...
  • X paham la dgn sikap manusia yg x pernah nak bersyukur...
  • Ye mungkin sekarang Ain berada di atas...
  • Dan x semestinya akan berada di atas...
  • Mungkin dalam komuniti ni je...
  • Tapi semua tuh rezeki masing2...
  • Bukan Ain yg tentukan...
  • Rezeki kan drpd Allah s.w.t...
  • Ain pon masih dalam peringkat belajar BERSABAR...
  • So behave ur self la...
  • X semua benda adalah indah hakikatnya ape yg kite dapat itu adalah rezeki kita...
  • Yang pasti Ain doakan semoga apa yg kite peroleh tu adalah diberkati... 

Perangai Terbaru Iman semenjak tau nak dapat Adik...

  • Salam semua...
  • Semenjak tau nak dapat adik nie...
  • Perangai si Iman da lain sket...
  • Lain dari segi sikap die yg makin garang pulak...
  • Pantang silap musti nak marah sambil merajuk...
  • Macam semalam...
  • Iman tgah sedap tido jadi Ain selimutkan la...
  • Sebab ingatkan die sejuk...
  • Tapi Iman boleh tersedar dr tido sambil cakap kat Ain...
  • " Ape Ibu buat ni..?? "..
  • " Jangan kacau Iman nak tido..."
  • Iman memang dari kecik memang x suke kalo diselimutkan @ bedung...
  • Yg buat Ain tersentak bile die cakap camtu kat Ain...
  • Ish x sangka betol...
  • Dan sekarang ni Iman asyik nak main berlawan jek...
  • Terutama dgn Ayah die...
  • Iman pon asyik mengusik Ain sampai ade sekali tu buat Ain sampai menangis...
  • Mungkin pada Iman niat die nak bergurau...
  • Sambil cubit pipi kebetulan kuku die panjang...
  • Abis bercalar muke Ain dibuatnya...
  • Tapi dak Iman ni gurau kasar sekarang ni...
  • Entah lah...
  • Mungkin die tau nak dapat adik kot....
  • Kadang2 keletah Iman ni buat Ain dan En.Suami ketawa...
  • Sebab Iman ni suke buat lawak bagi Kami gelak...
  • Ade je perangai die yang menggelikan hati...
  • Harap nanti kalo Iman da ade adik...
  • Die dapat jaga n sayang adik die...
  • Tak mo gaduh2 ye sayang...

  • Ibu dan Ayah mendoakan Semoga Iman diberkati Allah s.w.t...
  • Dan membesar menjadi orang yang Berguna kelak...
  • Amin...

Check-up kat Hosp. Ampang...

  • Salam all silent readers...
  • Semalam Ain ade app. dgn Doc Pakar di Hosp.Ampang...
  • Kebetulan semalam ramai pulak Ibu2 mengandung yg ade app jugak...
  • Tapi alhamdulillah...
  • Semalam Doc wat repeat scan...
  • Baby Ain sehat...
  • Siap tutup muka dgn tangan lagik...
  • Baby malu kot...
  • Doc yg wat scam smlm Doc Pompuan Melayu...
  • Sempat wat lawak ckp " hah tgok ni anak awak da berjoget2 da ni"...
  • Yang best nyer...
  • Tengah elok2 scan Baby Ain boleh tersedu lak...
  • Baby pon bergerak aktif...

  • Doc kate da x perlu app dgn Hosp. Ampang except ade problem...
  • Wah lega sungguh mendengarnye...
  • So after diz Ain monthly check-up dgn Poliklinik ampang jer lah...
  • Cume yang agak membimbangkan Ain adalah kedudukan uri Ain kat bawah...
  • X tau stage brape coz Doc x ckp ape2 pon...
  • Cume ain berharap dan berdoa agar kedudukan uri akan naik...
  • Amin...
  • Doakan keselamatan Ain n Baby ye...

15 November 2011

Selamat Hari Lahir... Abah

  • Salam ....
  • Hari Lahir Abah saye sepatutnya post ni utk semalam...
  • Ain x sempat lak...
  • Ok nak citer skit pasal Abah saya yang penyayang...
  • Abah saya bernama En.Baharon....
  • Beliau dilahirkan pada 14 Nov 1943...
  • Soo sekarang umor Abah saye 68 Tahun....
  • Alhamdulillah ....
  • Semoga Allah mengurniakan beliau kesihatan dan umor yang panjang...
  • Saya sayang Abah saya...
  • Abah adalah seorang Bapa yang penyayang...
  • Dari Abah la Ain pon ade sense of humor...
  • Abah la yang buat keluarga Kami riuh....
  • Sebab Abah dikurniakan dgn suara yg agak tinggi...
  • Jadi bile die bercakap ramai yg ingat macam nak bergaduh...
  • Sedangkan die cakap biase2 jek...
  •  Hik hik....
  • X kesah la macam mane pon sikap Abah....
  • Saya tetap Sayang Abah saya.....
  • Semoga Allah merahmati Kami sekeluarga...
  • Amin...

11 November 2011

11/11/11

  • Salam readers...
  • Tarikh istimewa bg mereka yg mendapat sesuatu istimewa ari ni...
  • 11.11.11...
  • No cantik kan...
  • kalo ade baby yg lahir hari ni...
  • No IC dorang musti 111111-**-****...
  • Angka yg senang nak ingat...
  • Nak citer pasal hari ni...
  • Ain da tamatkan 1st terimester...
  • alhamdulillah...
  • Harap2 alahan ni da hilang bile masuk 2nd terimester....
  • Walaupon Ain da masuk 3 bulan tapi ade yg query...
  • Nape perot x nampak lagi n kebetulan...
  • Ade sorang member ni due same dgn Ain...
  • & now perot die da nampak memboyot sikit...
  • For me it doesn't matter la perot besor mane pon...
  • Yang penting ur baby healthy doin GOOD...
  • Memang x dinafikan sebab alahan terok salah 1 punca nape la perot Ain ni x memboyot lagi...
  • Nak makan nasi pon x lalu...
  • But for now ade gak nak makan sikit2...
  • Tu pon Ain memilih makanan lagik...
  • Walaupon ni kandungan ke-2...
  • tapi bagi Ain ni adalah pengalaman per-1...
  • Sebab mase mengandungkan Iman...
  • Xde rase sumer benda nih...
  • Relax n steady jek...
  • Org lain sibuk asyik muntah tapi Ain senyum jek...
  • Xde alahan la katakan..
  • hik hik...

10 November 2011

MC 7 hari...

  • Salam...
  • MC 7 hari x bermakna dapat rehat cukup...
  • Sebabnya balik dari hospital...
  • Ain kene demam panas...
  • Hampir 3 hari jugak la...
  • En.Suami pon terpaksa cuti jaga Ain...
  •  Lepas Ain baik demam...
  • Iman pulak demam...
  • Lepas tu En.Suami pulak demam...
  • Habis 1 rumah kene virus...
  • Disebabkan demam...
  • Selera makan AIn pon xde...
  • Ain turun hampir 4 kilo dalam 3 minggu jek...
  • Dah la masa check-up haritu turun 2 kilo...
  • Pas baik demam timbang badan 60 kilo jek...
  • Mengandung kali ni teruk sikit...
  • Selera makan xde mungkin 1st trimester kot...
  • Ain harap pasni ade la selera makan tuh...
  • Kesian pulak kat baby...
  • Ramai ckap Ain kurus...
  • Muke da cengkung x tembam lagi da...
  • Huhu...
  • Bile da kurus time mengandung la pulak...
  • Kalo x preggy xpe la kurus...
  • Cun sikit ... hik hik

My November Story... Bleeding

  • Salam Readers...
  • Tengok tajuk entry agak menakutkan...
  • Tapi Alhamdulillah...
  • Kandungan Ain masih kuat...
  • Ni terjadi pada Hari Deepavali aritu...
  • Dalam tengahari Ain notice cam ade spot darah...
  • Disebabkan cuak sgt...
  • Lagi pon darah tu maybe da dari pagi tapi da tengahari baru Ain pasan...
  • Kebetulan En.Suami xde...
  • Ain mintak tolong la dgn abang Ain...
  • Kebetulan die pon nak keluar so die drop Ain kat Hosp.Ampang...
  • Nasib baik Ain pegi dgn Akak Ain buat peneman...
  • Kalo tidak tentu bosan duk menunggu sorang2...
  •  Sampai sane...
  • Aien direferkan ke Bahagian Semi Kritikal...
  • Zon kuning...
  • Walaupon duk berjinggut gak kat situe ...
  • After 2 hours baru dpt jumpa doc...
  • X kesah la tue...
  • Standard la da name Gov Hosp....
  • Time jumpe doc tu doc chinese guy...
  • Gie scan n tgok baby ok...
  • Siap menendang2 lagik n doc dgn nurse naik syok pulak tengok...
  • Siap minta permission Aien nak tengok baby jap...
  • Pastu Aien ingat da settle...
  • Rope nye kene jumpa Doc pakar sakit puan lak...
  • Yang ni Doc malay lady...
  • Die scan skali lagi n masukkan muncung itik tu nak tgok bleeding camne...
  • Sakit nye Tuhan saje yg tau...
  • Nasib baik bleeding da kurang just brownish jek...
  • da abis check tu Doc bagi MC 7 hari n date utk next appoinment...
  • Duk umah 7 hari ingat kan dapat berehat sepenuhnya...
  • rupe nye tidak...
  • Nak tau kenape...
  • Jakgi Aien sambung yer...
  • Tungguuuu...