I Love Them soo Much...

29 December 2011

Maksud Disebalik bunyi Hon2 kenderaan di Malaysia...


  • Salam readers...
  • Wordless Thursday la pulak ....
  • Hik hik...
  • Pernah tak masa driving, kadang-kadang kita dengar kereta yang berselisih atau kereta di belakang kita membunyikan hon?
  • Percaya atau tidak…
  • Tahukah anda bahawa setiap bunyi hon itu ada maksud tertentu disebaliknya.
  • Ain bongkarkan maksud disebalik bunyi-bunyi hon tersebut untuk anda sekarang.
  • Please take note yer! hehe ..
1 x HON PENDEK – pemandu tu nak cakap “HAI”

2 x HON PENDEK – pemandu tu nak cakap “TERIMA KASIH” atau “JUMPA LAGI”

3 x HON PENDEK – pemandu tu suruh kenderaan depan tu cepat sikit jalan
(biasanya kat traffic light time dah hijau dorang tak reti-reti nak jalan)

1 x HON PANJANG – pemandu tu beri amaran kereta lain bahawa diorang memandu
secara merbahaya dan hampir boleh menyebabkan kemalangan

2 x HON PANJANG – pemandu tu marah “HOI!!!… BODOH XDER OTAK KE”

4 X atau lebih HON PENDEK – pemandu tu cakap ;


“TIIILAM! TIIILAM!… TILAM LAMA, TUKAR BARU.. TIIILAAAM!… TIIILAAAAM!”

No comments:

Post a Comment