I Love Them soo Much...

27 December 2012

Azam baru.. 2013

  • Salam reader..
  • Petang Jumaat harini..
  • Muga2 malam nih hujan..
  • hikhik..
  • APe Azam baru Ain ye..

  • Ain sebenarnya teringin nak mulakan Bisnes...
  • Tapi x tau la nak buat bisnes ape ye..
  • Ain ade pilihan..
  • Pilihan Pertama - Tudung -
  • Pilihan kedua - Baju Kanak2 -
  • Tapi nak starting tuh x tau macam mane..
  • Ade tak readers yg boleh shared skit experience tuh..
  • Leh email kat aienyzul@gmail.com
  • Atau komen kat sini pon buleh gak..
  • Bukan ape nak tambah side income skit utk anak2..
  • Hee..
  • Thanks Readers..
  • Love U Alls..

24 December 2012

Entry Boring..

  • Salam Monday Readers...
  • Masih setia di opis nih..
  • Staf yg ade hari nih..seramai 4 org je dari 11 orang..
  • Hah amik ko..
  • Kebanyakan yg cuti semua duk luar dari kay ell..
  • So nampak sgt yg keje kay ell ni org luar yek..
  • huhu...
  • Kat Bahagian ain cume tinggal Ain sorang jek..
  • haha...

  • Sungguh la BOSAN tahap maximum skang nih...
  • Keje banyak pending sbb nyer line x bagus..
  • Lembab cam siput sedut...
  • Esok dah cuti balik..
  • Hari nih je keje...
  • Hurm..
  • Esok nak lepak umah mak ar..
  • Dapat lah bergosip2 dgn mak saya..
  • haha..

21 December 2012

21/12/2012.. Cerita Kami..

  • Hari nih 21/12/2012..
  • Genap lah Cik adik saya Airish Nur Zahira 7 Bulan..


  • Alhamdulillah..
  • Sekejap je kan..
  • Sebelum ni update entry pasal die masa dalam pewoot..
  • Skang nih update die masa luar pewoot..
  • haha..
  • Dan hari jugak Airish Fully BF dari pada Ain..
  • Airish pon dah makan macam2 sgt..
  • Tapi masih makan dlm kesesuaian die la..
  • Perangai sekarang dah mula angkat montot nak merangkak kot..
  • Sebab now dah laju mara cam askar..

  • Pantang nampak benda kat lain..
  • Terus masuk mulut..
  • Memang kene beware la selalu...
  • Sbb Airish akan mudah menangis bile kite rampas ape benda kat tangan die..
  • Lagi2 bile mainan Abg Iman..
  • Mengamuk la si Iman..
  • Tapi 1 sikap Iman..
  • Die akan cakap pada Ain " Ibu.. Adik makan benda bu.."
  • X kira la ape pon..
  • Sbb Ain pesan kalo Airish makan ape2 bg tau Ain..
  • Iman kadang hangin 1 badan bile Airish ambil mainan die n masuk mulut..
  • haha..
  • Kan ade air liur Airish..
  • Iman pon konon2 geli lah..
  • hehe..
  • Macam2 perangai anak2 Ain nih..


I LOVE U
MY BELOVED KIDS
IMAN - AIRISH

Makanan JEPUN.. Takoyaki..

  • Salam Jumaat..
  • Kepada Pembaca-pembaca Ku..
  • Alhamdulillah..
  • Sampai juga ke Pengulu segala hari..
  • Ya Alla lindungi lah hamba mu ini dari kemungkaran..
  • Aminn..
  • Okay.. nak citer pasal Makanan Jepun yg tgah hangat skang..
  • hehe...
  • Cam x penah makan la pulak..
  • Memang pon x penah makan..
  • Lantak lah orang nak cakap ape..
  • Yang penting.. " Ko ado"..
  • hikhik..
  • Semalam time otw balik..
  • Singgah la kejap kat Spectrum Ampang..
  • Konon nya nak beli barang skit kat Giant..
  • So jalan2 jap kat area luar..
  • Ternampak lah kedai jual Takoyaki ..
  • Sebab sebelum nih heboh sgt kate Takoyaki sedap..
  • Makan lah Takoyaki Tiruan kat Pasar Malam..
  • Hurm.. mmg x lalu nak makan lah..
  • Sebab masam sgt..
  • Mmg x puas hati lah jawab nye..
  • But smlm beli jugak lagi.. Tapi bukan yg tiruan ye..
  • Ni yg ORI tau..
  • Kat Kedai Cogi Trading nih..

  • Takoyaki dorang mmg gemuk2..
  • 3pcs RM4.50..

  • Kire okay lah kan..
  • Dlm menunggu tuh sempat snap sana snap sini..
  • sbb Bosan dan dalam hati mengharap kan yg takoyaki die SEDAP!!..






  • En.Suami singgah kat Kedai Each a cup..
  • Jiran Kedai Cogi nih..
  • Nak beli Ice Blended..
  • Hurm.. Takoyaki saya dah siap..
  • Jom makan..




  • Ini lah rupe nye Takoyaki tuh..
  • Ain ambik rase Octopus..
  • Sebab ramai yg kata sedap..
  • Dah masuk mulut..
  • Sambil pejam mata..
  • Berkata lah.. "Hurm.. Sedap.. Suke 3x.. "
  • haha.. punye la koman Ain nih..
  • Yg penting baru puas hati dapat makan yg sedap..
  • Terima Kasih kat Akak Takoyaki nih..
  • Sbb masa die buat nih..
  • Die buat dalam keadaan Ter-senyum..
  • Kalo muke monyok mesti x sedap kan..
  • haha..
  • --- The End --- 

18 December 2012

Nak Merancang.. JOM Merancang!!

  • Salam Readers ku sekalian..
  • haha..
  • Hari ni adalah Hari GAJI..

  • Sila ambil perhatian yer.. hari GAJI + BONUS..
  • Tapi x semestinya kalo dah gaji tu org kata masyuk kan..
  • haha..

  • Pada Ain sama je.. Cume nyer harini ade lebih sikit la dari hari biase...
  • Cam hari ni gak kene settle barang2 anak2 dulu..
  • Then barang dapur, bil, mane yg patut dibayar kene bayar...
  • Yele utk entry nih kan nama nye merancang..
  • Pada hari gaji gak.. Ain suke survey dulu kat tempat mane ade SALE utk barang yg wajib beli...
  • Bukak tenet--- search--- Carrefour, Tesco, Giant etc..
  • Pastu banding harga dulu..
  • Bukan nak kate kedekut sgt..
  • Tapi "The less is more better".. right mommies..
  • haha..
  • Perbandingan harga adalah lebih baik..
  • Pada Ain lah ye..
  • Sbb tak nak la ade rase sikit penyesalan bile nanti kite tengok kat sini lagi murah dari di sinun..
  • Okay..
  • Sekian Tips Ain untuk hari ini..
  • Jom MERANCANG..
  • Peace yoww..
  • ^_^ v

13 December 2012

Family Day 2012 - Gold Coast.. Part II (Final)

Suasana dalam bilik.. Ade Jakuzi..
Soo anak beranak nih.. mmg duk berendam dalam jakuzi yg ade bubbles tuh...
Paling best air die suam..

Okay yang ni kat Water Park dorang..
Pic Iman n Kakak Nana tgah naik gelongsor besar n tinggi..
1st time ajak Iman mmg die berani..
Pastu banyak kali ajak Ain atau cousin die nak naik lagi..
haha..

Mmg best kat Gold Coast ni banyak gak la activiti leh buat..
Iman mmg suke main air.. sampai kecut jari2 tangan..
hikhik...

Okay yg ni masa buat Sukaneka kat pantai Morib..
Walk-in je nak ke pantai..
dekat stg pon..
Petang2 leh lepak kat pantai sambil hirup udara segar..
hurm...

*Bobot & Baby *Adik & Syakir

Yang ni Sukaneka untuk pasangan ..
Kepit Belon Berpasangan...
So laki bini lah ye..
ain x join pon sebab ain jadi Urusetia...
hee..

*Alang & Kak Zah *Angah & Abg.Zyryll

* Uda & Kak Akhma * bg Long & Kak Long

Yang ni suasana time Sukaneka u ye..
Yg pakai Spec tu la CUCU saya..
Haa..
Jangan ter kezut yer..
Ain dah ade cucu..
Seriusly tau..
Cucu pertama saya... Tgok entry nih ye..
Anak buah Ain (Anak Kak Long) - Baby..
Yg bersalin last yer tuh..
Dah comel n pandai jalan dah si Irsyad nih..


Okay.. Time Game Tiup belon utk Kanak2..
Iman x leh nak join sbb x pandai lagi nak tiup..
Asyik semput jek.. coz x larat nak tiup..
haha..

Adam Amirul Hakimi..
Budak yg suka menyakat org..
Lagi2 dengan Aleysha..
Mmg galak lah die mengusik sampai menangis Kakak Lesya tuh..

Okay yg ni pic time dah nak balik dah..

Kak Akhma (SIL) ..
Iejan n Awin my Niece..
Angah & Abg.Zyryll and Zahra..

Ibu & Airish..
Najwa & Aleyha..
Angah n Family..
Soo Far mmg BEST kat Gold Coast nih..
Ain boleh bg


dari 5 Bintang..
Okay..
Very satisfied..




12 December 2012

Airish 6 months already..!!

  • Salam readers..
  • Bulan Disember 2012..
  • Dan hari inie..
  • 12-12-12..
  • Cantik tarikh kan..
  • Tapi tarikh ni berlaku setiap 100 tahun..
  • Bayangkan lagi 100 tahun...
  • Mungkin kita dah x bernyawa lagi..
  • Ya Allah pelihara lah hamba mu ini dari segala kemungkaran..
  • Aminn...
  • Okay back too the topics...
  • Masa berlalu pantas termasuk la umur anak dara saya...
  • Anak dara saya dah masuk 6 bulan..
  • Actually dah 6 bulan lebih dah...

  • Haha..
  • Lambat tol nak update story anak dara saya...
  • Bile dah berumur 6 bulan...
  • Makanya si adik mmg dah mamam@makan...
  • Untuk sekarang Ain bagi Airish bubur nasi & Nestum...
  • Mmg la nurse kat klinik kata Nestum tu x bagus sgt sbb manis..
  • Tapi since dari moms kite mmg dorang pon bagi kite nestum kan...
  • Hurm... soo teruskan aja.. 
  • Hee...
Bubur nasi + carrot.. Blend

Airish comot sbb tgah mamam..

Nganga mulut tuh nak lagi la tu.. hehe..

30 November 2012

Today 30th November 2012..

  • Salam readers...
  • Wah.. berabuk sungguh blog Ain nih..
  • Siap bersawang lagik..
  • haha...
  • Hari ni last day utk November 2012...
  • Cerita dalam bulan nih..
  • Sumer agak sedih..
  • Sebab nya.. Bulan X sehat..
  • Iman demam.. Airish demam...
  • Ain baru baik demam...
  • Minggu per-1 Iman demam..
  • Continue pulak Airish demam..
  • Tapi x kuat sgt..
  • cume smlm petang Demam Airish dah 39c..
  • Mmg kene masuk ubat dlm b**t*t la jawabnya..
  • Alhamdulillah.. arini dah kebah skit...
  • Airish demam nk dpat perangai baru kot...
  • Walaupon demam tp still aktif..
  • Menjerit 1 rumah.. membebel ntah ape ape..
  • haha..
  • Anak2 Ain mmg camtu..
  • Mula Iman dulu pon.. pas demam mesti pandai benda yg baru..
  • Atau dapat la perangai baru..

18 October 2012

Cerita Kelahiran... Airish Nur Zahira (Part I)

  • Salam n Selamat Petang Readers sekalian...
  • Entah ape pe'el arini nak story pasal my little princess...
  • Cerita Kelahiran.. - Airish Nur Zahira -..

  • Okay.. The story begin...
  • 20 Mei 2012...
  • Time Ain post entry nih .. Me @ 40 weeks 2 days..
  • Kan Ain sempat lagi pi jalan2 kat tesco ampang..
  • That time mmg baby da bg hint sikit..
  • Tapi Ain gagah lagi berjalan2 sbb nye niat biar la cepat...
  • Dan mlm tu.. Dalam pukul 10mlm...
  • Hint dah semakin kerap..
  • 15 minit sekali...
  • So Ain take noted jek.. Catit setiap hints..
  • Pukul 2 pagi..
  • Hints dah makin 10minit..
  • Ain masih lg bertahan sebab nye..
  • Tak jadi mase Iman dolu..
  • Pi hosp utk check jalan tp baru 2cm suh balik..
  • Kalo dah suh balik2 tu mmg malas sgt..
  • Jadinya Ain tahan dulu...
  • Pukul 6 pagi...
  • Sakit yg teramat sgt n Ain dah x boleh tahan...
  • Kejut kan En.Suami kate prepared nk pi hospital..
  • Sbb dah x tahan sangat...
  • Masuk toilet nak mandi realised something keluar..
  • Yup.. Tanda darah n lendir...
  • So cepat2 bg tau En.Suami..
  • Otw pi hosp hint makin kurang lak..
  • Smpai je kat Emergency Room..
  • Doc check jalan baru bukak 2cm..
  • Pastu Contraction dah x jadi regular setiap 5 minit..
  • Doc pon cam pelik jek.. n cakap "xde kontraksi pon... baby saje je kot"..
  • Ain pon x tau nak cakap pe..
  • Sbb mmg otw nak pi hospital tu mmg sakit giler...
  • Doc bagi masa 30 minit nak tgok balik bukaan dah berapa..
  • Habis 30 minit Ain berdoa sgt jalan dah bukak byk..
  • Sbb x nak suh balik... n da x larat nak tahan sakit...
  • Doc tu pon maybe konpius gak n suruh la doc yg lain check sekali lagi..
  • Alhamdulillah.. Bukaan dah bukak 6cm..
  • Cam x percaya tapi besyukur sgt...
  • Doc prepare cucuk jarum kat tangan sbb Ain nak di submit ke Labour Room..
  • hehe..
  • Dah settle kat dalam.. Masih atas katil..
  • Minta kebenaran nak kuar jap jumpe Suami...
  • Ain pon jumpe la En.Suami..
  • Cakap la kat die "Ain da nak kene masuk LR ni.. Doakan ye"..
  • huhu.. sedih..
  • En.Suami cakap balik "xpe insyallah semua okay.. Jgn risau.."..
  • Lepas Ain ditolak ke LR.. Nurse suruh En.Suami pi amik barang2 baby...
  • Kebetulan lak beg Ain sume dlm kete..
  • Soo En.Suami pi lah amik kat kereta..
  • Dan Ain dalam LR dipersiap dgn sume benda nak giving birth...
  • Untuk yg kedua kalinya..
  • Ain x penah amik lagi ubat b**t*t..
  • Sebab nye masa Iman dulu..
  • Masa Ain warded.. Sempat la pi toilet utk buang air b*s*r..
  • 2 jam pastu Ain selamat melahirkan Muhammad Ammar Iman...
  • Kali ni mlm sebelum nak pi hospital..
  • Ain kene cirit birit..
  • Sampai dalam LR mmg lapar giler..
  • Nak minta makan En.Suami pi amik barang lak..
  • So tahan je la lapar nye itu...
  • hehe..
  • Okay la..
  • Nak type da letih..
  • Jadinya kite ikuti sambungan nye selepas ini kay...
  • Jangan jemu2 tunggu kay..
  • sekian..

16 October 2012

SINOPSIS DRAMA ADAM DAN HAWA... Terbaekk!!

SINOPSIS DRAMA ADAM DAN HAWA ASTRO MUSTIKA

  • Sinopsis drama adam dan hawa di Astro Mustika
  • Pelakon nya :- aaron aziz, nadiya nisaa dan aisha sofea. 
  • Terhangat kini drama terbaru yang di adaptasi daripada novel nukilan penulis Aisha Sofea.
  • Drama ini mempunyai 80 episod dan lakonan pelakon-pelakon yang hebat. 
SINOPSIS DRAMA ADAM DAN HAWA
Drama adam dan hawa ini mengisahkan tentang Ain Hawani (Nadiya Nisaa), seorang remaja lepasan SPM yang bercita-cita untuk melanjutkan pelajaran ke peringkat tinggi telah ditangkap basah bersama Adam (Aaron Aziz), seorang jejaka kacak yang terkenal dengan sikap ‘playboy’nya.
Semuanya bermula apabila Ain (Hawa) bekerja secara sambilan kerana menggantikan seorang guru bersalin di sebuah tadika milik kakak kepada Adam Mukhriz. Pertemuan yang pada awalnya membimbitkan perasaan suka Ain terhadap Adam telah bertukar kepada benci ekoran tragedi berkenaan.
Impian Ain Hawa untuk bergelar graduan djchef berjaya seakan berkecai apabila dia telah dipaksa untuk berkahwin dengan Adam bagi membersihkan nama baik keluarga.
Memilukan hati Ain adalah dengan sikap Adam yang mendiamkan diri seolah-olah tuduhan khalwat itu benar-benar berlaku, sedangkan
mereka rupanya telah difitnah oleh bekas teman wanita Adam yang cemburukan hubungan mereka sebagai kawan.
Sambungan sinopsis drama adam dan hawa astro, Apabila sudah bergelar suami isteri, Ain tak dapat menerima Adam yang bekerja sebagai juruterbang ini sebagai suami. Ditakdirkan, Ain berjaya melanjutkan pelajaran ke luar negeri dan mereka berpisah sehingga 8 tahun lamanya.
Selepas tempoh yang lama, di depan pintu Masjidil Haram di Kota Mekah, mereka bertemu semula. Adam masih menganggap Ain (Hawa) sebagai seorang isteri yang sah, bagaimanapun Ain masih kekal dengan pendiriannya.
Apa yang akan terjadi seterusnya?
Jeng.. Jeng.. Jeng 
 BARISAN PELAKON
Barisan pelakon dalam drama adam dan hawa nih ialah Aaron Aziz, Nadiya Nisaa, Anzalna Nasir,Elfaeza Ul Haq,Dazrin Kamarudin,Norman Hakim Amyza Adna, Aznah Hamid dan Rozie Rashid.
  
Saksikan drama adam dan hawa setiap hari Isnin hingga Khamis jam 10.00 malam secara eksklusif di Astro saluran 134 (Mustika HD).

10 October 2012

Family Day 2012 2 Gold Coast Morib.. Part I

  • Salam readers..
  • Last months.. Ain n whole family pi wat Family Day ..
  • Kat Pantai Morib, Banting...
  • Kami menginap kat Gold Coast yg 4star tuh...
  • Time pi tu 28hb-29hb Sep..
  • 2 hari 1 malam jek..
  • Janji happening n fun..
  • itu yg penting kan..
  • Sampai sane pagi jumaat terus pi check-in...
  • N kami terus berkumpul kat tepi pantai sane..
  • Sebab nye nak wat Aktiviti Sukaneka..
  • Banyak jugak la aktiviti yg sempat buat..
  •  Antaranya sukaneka utk budak2..
  • Dan utk couple suami isteri..
  • hehe...
  • Mmg superb lah!!..
  • Macam2 adegan ade..
  • Untuk budak2 Ain buat - Tiup belon sampai pecah, cari gula2 dlm gula2, bola pinpong dlm sudu, kepit belon..
  • Utk pasangan suami isteri - Kepit belon, bola pingpong dgn chopstick,
  • Part paling best bile masing2 happy dgn event pada hari tuh..
  • okay jom layan pic..
  • Sambil2 tuh buleh la citer..
Yang ni sumer berlumpul kat bawah rumah mak.. sbb planning nak gerak ramai2..
Jadi nya sempat la snap2 dulu.. hehe


Pagi2 pukul 7 pagi.. Kitorang dah start kumpul..



Yang ni singgah breakfast dulu kat are Nilai.. sbb masing2 perot dah lapor..
haha..



Alang n his family..


Ayah - Ibu & Airish..


Kami dah sampai.. Tapi lom check-in lagi..
Ni tgah lepak2 dulu..


all my family..



okay.. yang ni view dari luar bilik.. best sgt..
sbb view die mengadap water themepark..



Best kan view die..

Ni jakuzi yg ade dlm bilik..
hehe..
Mmg best arr..


Single bed yg kami dpat.. malam nanti rapatkan la..
hehe..


si Abang yg tgah menikmati susu sambil action atas katil..
Iman yg merasmikan dulu katil ye..


ni view dari dlm bilik..