I Love Them soo Much...

26 January 2012

Me @ 24 weeks... 3D/4D Scan

  • Alhamdulillah...
  • Dah masuk angka 6...
  • Makna nya..
  • Tinggal 16 minggu je lagi...
  • Semoga segalanya berjalan dgn lancar...
  • Amin...
  • Minggu lepas masa Ain 23minggu...
  • Ain berkesempatan la buat 3D/4D Scan...
  • Dengan Sonographer Miss Jezzlyn...
  • Nie page die...
  • Memang recommended la kalo buat dgn die...
  • Sangat friendly n kelakar ...
  • Org nye chinese n kecil molek je...
  • hehe...
  • That time Ain pegi berdua je dgn Encik Suami...
  • X bawa Iman sbb x nak die membebel dlm bilik scan nanti...
  • Sbb da pernah jadi...
  • Die banyak tanya kat Doc Sajidah yg tengah scan Ain...
  • hehe...
  • Ain buat appoinment dgn Jezz pukul 8mlm kat Klinik Fauziah, Ampang...
  • Buat app ni kat FB tau search 3D 4D Scan Malaysia...
  • N kat situ ade schedule die...
  • Sekejap je tunggu dlm 10 minit camtu...
  • N Jezz mula lah scan pewot ni...
  • Baby Ain tido la pulak...
  • 1st time scan die tutup muka dgn dua belah tangan...
  • Jezz kate xpe la baby malu kot...
  • Die scan lain dulu...
  • Full body scan...
  • Alhamdulillah semua nya sempurna...
  • Pastu try scan muke...
  • Finally nampak jugak muka baby ....
  • Siap senyum kat Ibu n Ayah die lagi...
  • hik hik...
  • Thank You baby coz listened to ur Ibu...
  • Last part scan of coz la gender...
  • Alhamdulillah lagi...
  • My instinct was right...
  • Thanks Allah...
  • Ni antara pic 3D yg Jezz bg...
  • Mmg 100% puas hati la
  • Next time insyallah nak buat lagi...
  • Maybe 28-30weeks..
  • Coz that time baby Ain pon makin chubby...
  • hehe...




Me @ 24 Weeks...

Its About My Holiday Story..

  • Salam Mesra...
  • Perkembangan Ibu Hamil inie pada usia kandungan 23 minggu...
  • Alhamdulillah kerana semua nya berjalan dgn baik...
  • Dan insyallah semoga Allah memelihara Ain dan Kandungan....
  • Hurm...
  • Bercerita tentang minggu lepas...
  • Minggu balik kampung lah jawab nye...
  • Cuti 4 hari tuh...
  • Dan kat kampung lak...
  • Kami sekeluarga ada buat Majlis Sambutan Hari Lahir...
  • Bagi bulan Sep, Okt, Nov dan Dis...
  • Jadinya mereka yg lahir pd bulan tersebut akan terima hadiah dari kami2...
  • Best kan...
  • Pasni turn kami lak terima hadiah...
  • hehe...
  • Sempat la beli Kek Secret Recipe...
  • N blow the candle...
  • Abah n Mak...
  • Kongsi bulan lahir yg sama iaitu Bulan November...
  • Mmg serasi la....
  • ok...
  • Jom layan piccas..
  • Ni abang Ain - Uda...
  • Wakil kan la 12 yg lain nak potong  kek tuh...
  • Sebab ramai sgt kan... huhu




  • Baby ni nama die Khir Irshad..
  • Ingat tak citer ni... Kelahiran Ahli Terbaru
  • Sekarang Irsyad da chubby tau...
  • Coz kuat minum susu...
  • Susu cap gantung lahh...

  • Sesi buka hadiah masing2...
  • Best 3x sbb dorang dapat 5 hadiah sorang tau...
  • Sebab setiap keluarga akan spend 1 hadiah...
  • Soo total ade 5 family...
  • Include Ain la...

  • Anak bujang Ain yg sgt banyak songeh...
  • N macam2 perangai kelakar die... 
  • Iman n Dedeq ni disbb kan sebaya...
  • Tu yg rapat tuh...
  • Selalu nak main2 sama... 
  • Dedeq ni anak Abg ain - Uda...
  • Die ni mmg suke berposing kalo amik gambar.. 
  • My beloved Parents...
  • Selamat Hari Lahir Mak (27/11) n abah (14/11)...

  • Okay...
  • Thats all for today...
  • Nak sambung entry lain pulak...
  • Enjor read ya...
  • Thanks all...
  • *** The end ***

18 January 2012

Susu Ibu Mengandung...



Salam...

Sejak disahkan mengandung ni..

Baru la nk berjinak2 minum susu..

Kalo tidak jgn harap lah ye..

Al-maklum lah bukan feveret lagi2 susu tepung..

Huhu...

Sebetul nya wat mase ni Ain minum susu Anmum Materna..

Sebab mmg dari Iman lagi Ain minum susu ni n boleh acceptable lahh..

But hari tue dpat sample pek dr ManjaKu Baby..

Utk try susu Enfamama ni..

Dlm sample box tu ade 2 flavour..

Choc n Original..

And boleh dikatakan sedap gak la bile lalu kat tekak ni..

Ape pon pada Ain yg penting..

Susu is susu and its like important for preegy mom..

Dan minum is tetap minum..

uhu...

Powered by ShowMeBlogger.com

Alhamdulillah Rezeki lagi...

Kata Kurang Rabu...
Translate kann la dlm English ye...
Hehe...
Rezeki hari ni Register pos sampai td...
Sebab ade surat der KFC Holdings...
Khas utk Ain..
Ingatkan ape rupe nye dpat Voucher redeem set Snack Plate kat KFC outlet mane2 pon...
Huhu...
Dapat mkn KFC free la yek..
X kesah la Snack Plate pon janji ya ado...
Huhu..
Mood Heppie skrang ni...

Wordless wednesday...


  • Salam frens...
  • Wordless wednesday arini...
  • Pagi yg nyaman...
  • Coz hari ni bangun awal..
  • Sampai opis pon awal...
  • Everythings going smoothly..
  • My baby pon pagi2 da bangun n aktif sgt2...
  • Sempat la ayah die rase yg baby dah kuat nk kick...
  • Kat dalam kerete otw ke opis lagi dah menari2 dlm pewot..
  • But the funny things are bile ayah nk pegang pewot ibu...
  • Baby mesti diam jek...
  • X bagi chance langsung except pagi tadi...
  • Hahaha...
  • Ayah punye happie dpt rase tendangan padu maut baby...
  • Atlast la... Baby bg suprise kat ayah la tuh...
  • Abg iman pon bangun awal hari nie...
  • Bangun je terus minta buat kann susu sambil angkat 1 jari telunjuk..
  • Hik hik...
  • N pagi2 da buka cd Ultraman sementara nk tunggu kami bersiap nk gi work...
  • Iman x nak bosan...
  • Alhamdulillah...
  • Semoga hari ini diberkati Allah s.w.t...
  • Amin...

16 January 2012

Corat Coret 2011..

  • Salam...
  • Nak Flying back ke 2011...
  • Ape jadi ek...
  • January...
  • Keletah Iman yg pandai dah bercakap pada umur 1 tahun setengah...
  • Dan tutur makin lancar...


  • Especially dalam kiraan 1 2 3...
  • Coz Iman dah pandai kira 1 - 20...
  • Dengan pelat nak sebut duabelas... limabelas..
  • hik hik...
  • Kelakar jek...
  • Febuary...
  • Setiap butir perkataan baru Iman...
  • Antara yg die da pandai time ni...
  • X tau la mane dapat...
  • " Agak2 nya"... " Nanti Iman belikan"... "Kuasa 3"
  • "Sebab nye"... "Iman penat"..."X larat"
  • Mungkin sebab banyak sgt tengok BoboiBoy kot...
  • Tu yg sampai terhafal dialog2 kat atas nih...
  • Bahaya tau utk kanak...
  • Isk isk isk..
  • March...
  • Dalam family planning nak 2nd baby...
  • Soo usaha dan terus berusaha...
  • walaupon xde rezeki lg utk kami...
  • Tapi x kan nak putus asa...
  • Insyallah...
  • Allah tu Maha Agung...
  • Rezeki kami pasti akan tiba...
  • April...
  • Celebrate Iman's 2nd Birthday...
  • Tapi buat kat Kampung jek...
  • Special Order Cake yg ade Pic Iman...
  • 1 families rase teruja & x sanggup nak makan kek tu...
  • hehe

  • Mei...
  • Dapat inform kene pindah ke Opis baru di Jalan Duta...
  • Soo kene packing barang2 dlm masa terdekat...
  • Rase berat gak nak tinggal kan opis lame...
  • Walaupon keadaan yg kurang selesa...
  • Tapi banyak kemudahan n heppie...
  • But nak buat camno...
  • Prosedur is prosedur...
  • June...
  • Birthday Ain...
  • X celebrate pon...
  • X penting lah...
  • Yg penting...
  • Ain sambut dgn My Hubby n Iman...
  • Itu yg penting...
  • En.Suami belikan jugak a piece of cake Indulgence Choc @ Secret Recipe...
  • Thanks soo much...

  • I luv them very much...
  • Julai...
  • Telatah Iman makin banyak...
  • Dan terbaru...
  • Alhamdulillah...
  • Iman dah pandai baca doa makan...
  • Jadi bile kami nak makan...
  • Kami akan suruh Iman baca kan...
  • Ya Allah...
  • Iman mmg penawar dalam hidup kami...
  • Ogos..
  • Part Happiness dlm hidup kami ber-3...
  • Ain finally Positive in UPT...


  • Alhamdulillah...
  • Due dalam bulan May 2012...
  • Iman dapat Adik la..
  • September...
  • Morning sickness melanda...
  • 1st time berlaku...

  • Coz mase pregnant kan Iman xde langsung...
  • Bauan masakan mengganggu hidung...
  • X sentuh dapur la jawab nye...
  • huhu...
  • Okt...
  • Kejadian x diingini berlaku...
  • Bleeding skit...
  • Dapat bed rest 7 hari...
  • Alhamdulillah...
  • My baby conditions OK...
  • November...
  • Mabuk kehamilan x hilang lagi...
  • Ain hilang berat badan hampir 6 kilo...
  • Kurus beb...
  • Tapi time preggy mmg x sesuai beb...
  • X comel langsung...

  • huhu...
  • Disember...
  • Time countdown 2012...
  • tgok fireworks melalui tingkap rumah jek...
  • Mmg berbaloi sbb nye x yah nak sesak2 kat luar tu...
  • Fireworks dari Bukit bintang, KLCC, area Ampang mmg clear boleh nampak...

  • Iman bersorak macam bunga api depan die je...
  • hehe...
End of Year 2011

13 January 2012

Friday Blues La Pulak...

  • Salam readers...
  • Hurm Blues pagi Jumaat okeh...
  • Entah ape kes lah pulak...
  • Pagi2 lagi da stress...
  • Belum sampai opis lagi tuh...
  • Jamed yg teramat worse kat Ampang...
  • Sangkut dlm james dkat stengah jam...
  • Sampai opis da lambat..
  • Pastu ade meeting interpersonal lak...
  • The main point pasal breakfast pagi...
  • Bab Ain ade lak yg bercakap...
  • Bab org lain yg hilang ber-jam2 xde pon nk kesah...
  • Hello bro...
  • Pegi makan pon nk query sgt ke...
  • Mentang2 lah Ain ni OKU (sbb preggy)
  • Consider la sikit...
  • Perut kene isi gak...
  • Kang pengsan kat dlm opis baru kau tau...
  • Kau x kesah sgt sebab x makan sebab KEDEKUT...
  • Nak makan pon nk tunggu org belanja...
  • LEMAK lahh...
  • Xpe today is ur day...
  • But when u in my shoes...
  • U'll be regret what ur doin to me today..
  • What the fish !!

11 January 2012

Wordless Wednesday...

  • Salam n monin...
  • Seperti biase hari rabu dengan wordless...
  • Kurang cakap atau ayat kurang...
  • hehe..
  • Ape2 pon boleh la...
  • Nak bercerita tentang si kecik dalam perut ni...
  • Sebelum too ucapan TAHNIAH kepada my best pal...
  • Sitie kerana disahkan POSITIVE PREGNANT la..
  • Opkos la pas Ain abis cuti pantang Sitie lak yg sambung...
  • huhu...
  • Anyway take care n congrates ya... SITIE
  • Dania da nak dapat adik da...
  • hik hik...
  • Ok...
  • Si kecik dlm perut ni tersgt lah aktif sekarang ni...
  • Tumbukan dan tendangan padu maut...
  • Di sisi kiri dan kanan perut...
  • Sebab selama ni Ain selalu rase gerakan pada sisi kiri perut je...
  • But bile da masuk 20weeks haritu...
  • Kat bahagian kanan perut pon da ade...
  • Alhamdulillah ...
  • Baby sehat n aktif kat dalam tu...
  • Paling aktif time Ain nak rest...
  • Tengah elok2 baring mengiring...
  • Baby pon start kicking...
  • hehe...
  • Iman dapat rase kat perut Ibu die ni...
  • N Ain pon cakap la " Baby tendang perut ibu... Iman "
  • Iman pon wat muka pelik n says " Baby tendang Ibu..?? "
  • Mesti Iman terpinga2...
  • X paham la tuh...
  • Sebab bukan in real baby tendang...
  • Bile da nak melepasi angka 5..
  • Dan nak masuk angka 6..
  • Maka makin berdebar la...
  • X lame da nak becoming 4 diz year...
  • Semoga perjalanan hidup kami diberkati oleh Allah s.w.t...
  • Persiapan baby mungkin akan dibuat selepas gender reveal ye...
  • X sabar mmg sgt x sabar...
  • But tak kesah la...
  • Macam selalu yg Ain cakap...
  • Janji Kesihatan baby is sempurna...
  • I Luv U Baby..

10 January 2012

Jalan-Jalan Wif BFF..

  • Salam readers...
  • Disebabkan last week 6-7 Jan adalah SOGO SALES...
  • Ain pon x lepaskan peluang nak gi terjah...
  • Kebetulan BFF Ain pon free time tuh...
  • BFF Ain ni since Ain toddler lagi...
  • Rumah kami dulu selang 1 rumah jek...
  • So memang sgt close...
  • Name BFF Ain ni Ieda...
  • 1st anak die sama umor dgn Iman beza bulan je...
  • Iman lahir bulan 4 n Anak Ieda ni bulan 3...
  • hehe..
  • Ok cerita tentang spent time kat Sogo...
  • Tujuan sebenar just nak teman kan Ieda nak shopping...
  • Sebab die baru selamat melahirkan anak yg ke-2...
  • Jadi nak shopping baju new born skit lagi...
  • Da sampai kat sane memang kelabu mata la...
  • Sbb banyak choice n harga pon murah...
  • Ain sempat sambar sepasang baju untuk anak bujang Ain je...
  • Dan sehelai baju utk Ayah Iman...
  • Untuk Ain lak seperti biase nak tambah koleksi tudung...
  • Nasib baik la Ain ni preggy baru masuk 5 months...
  • & gender baby pon x sure ape...
  • Soo menahan kan diri dari beli2 barang baby...
  • Tapi sorii la ek...
  • Memang da x tahan sgt soo Ain da terbeli la..
  • 1 je tau mittens n booties ala2 polka dot gitu...
  • hik hik...
  • Geram je tgok barang2 tuh...
  • Sbb cumel2 sgt lagi warne pink n biru...
  • huhu..
  • Sempat gak kami ber-posing kat area mainan...
  • Angry bird pon ade gak...
  • Dapat kat si Iman...
  • Habis lunyai dikerjakan...
  • Bak kate Iman " Angry Iman.. "






  • Ni antara barang yg sempat dibeli...
  • Baju Iman " Am I Cute ??.. "
  • Of Course la anak Ibu cute..
  • huhu..
  • Ok... Iman mmg xde dalam scene kat Sogo...
  • Sebab die x ikut pon...
  • Kene tinggal dengan Mak Ain...
  • Coz Ayah Iman ade hal lain ...
  • Pic ni was taken bile Ain da balik...
  • N nephew Ain dtg nak main game "Feeding Frenzy" kat PC...
  • Si Iman pon da teror main game tuh...
  • Dan game terbaru Iman adalah Virtual Cop...
  • X berkelip mata die nak menembak sasaran...
  • Sebab ade org jahat kata Iman...
  • *** The End***



06 January 2012

About Check-up n Heppie News...

  • Salam readers...
  • Hah...
  • Ni citer pasal semalam...
  • Ain check-up utk 2 minggu sekali kan..
  • Disebabkan Cik Anemia tu lah...
  • Hurm tapi akhirnya semalam...
  • Setelah jerih payah menelan ubat iron dan meneruskan pemakanan yg banyak iron...
  • And finally ... I MAKE IT..!!
  • Semalam doc amik darah n result utk Hb >11 gm...
  • Result semalam 12.8 gm utk Hb Ain...
  • Alhamdulillah...
  • Pasni x perlu lagi check-up 2 minggu dah...
  • Sebulan sekali jek...
  • Cume Ain dijangkiti kencing kotor...
  • Tapi sikit jer...
  • Just amik Antibiotik je utk reduce...
  • Baby progress pon sehat...
  • Semalam kat KK dengar Heartbeat die melalui doppler tuh...
  • Tendangan baby pon dah bertambah kuat...
  • Kadang2 buat Ain terkejut gak..
  • Hehe...
  • Tau2 dush dush kat perot...
  • Persiapan barang baby x buat lagi...
  • Coz Ain nak confirm kan utk gender dulu...
  • Kalo Boy Ain nak top-up jek baju yg Iman punyer dulu...
  • Tapi kalo Gurl kene top-up kaler pink pulak...
  • But no worries la...
  • Janji baby Healthy doin great...
  • My instinct pulak rase nye cam BABY .....
  • hehe...
  • Rahsia la ek...
  • Nanti da wat detailed scan baru tau...
  • Okay thats all for today...
  • enjoy reading ya..

  • *** teh end ***

Me @ 21weeks today...

  • Salam jumaat...
  • Hari nie entah kenapa jalan jammed sangat...
  • Espeially kat ampang la...
  • Tau la budak2 dah start sekolah...
  • Hurm...
  • Mungkin sesak sbb kebanyakan parents yg anak dorang 1st time ever masuk sek kot....
  • Cam kiddo yg masuk darjah 1 atau pon yg akan ke tadika...
  • Congrates too my niece n nephew jugak...
  • Wawa n Haiqal yg mauk kindergarden hari nie...
  • Lengkap berpakaian uniform kuning (swasta)...
  • Very cute bangat...
  • hehe...
  • Okay nak cerita cintun...
  • Today i'm becoming 21weeks pregnant...
  • Bile dah nak masuk 3rd trimester nie...
  • Hati makin berdebar...
  • Dap dup dap dup...
  • Next week insyallah Ain nak buat detailed scan...
  • Very excited sgt nak tgok baby lagi in 4D...
  • Subhanallah...
  • Kejadian Allah yg Maha Kuasa...
  • Ade insan bernyawa dalam perut Ain ni...
  • Semoga segala nya baik2 belaka...
  • weehuu...

04 January 2012

Heppie New Year 2012...

Alhamdulillah...
Sampai juga kite ke tahun 2012 nie...
Dan Ain pon makin berdebar coz nak tunggu bulan keramat...
Kehadiran cahaya mata Ain yg ke-2...
Insyallah jika tiada halangan ...
Kami akan bertemu secara peribadi pada bulan Mei ni..
Semoga perjalanan kandungan ni berjalan dgn selamat, sehat dan sempurna..
Amin...
Cerita tentang esok adalah check-up seperti biasa utk 2 weeks...
Harap ade khabar baik utk Hb Ain...
Wish me the best ya...
Thenkiu readers...
@@@ the end @@@
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone