I Love Them soo Much...

29 February 2012

  • Salam Readers...
  • Pekembangan Ain minggu ni da masuk 29 minggu...
  • Insyallah lg 11 minggu Ain akan bertemu dgn Adik Iman nih...
  • Doakan kami ye...
  • Okay.. jom tengok ape jadi pada kami dalam minggu 29 nihh...
  • Berat bayi anda lebih kurang 2.5 paun / 1.1 kilogram ...
  • Dan ukuran panjangnya 15 inci / 38 sentimeter dari kepala ke jari kaki.....
  • Bagi lelaki, testikel menurun dari tempat berdekatan buah pinggang ...
  • Lalu merentasi groin dan terus ke skrotum.
  • Bagi perempuan, kelentit masih menonjol sebab belum lagi ditutup oleh bibir vulva yang masih halus.
  • Ianya akan membesar dan menutupi kelentit dalam minggu-minggu terakhir sebelum kelahiran.
  • Kepala bayi anda semakin besar, dan pertumbuhan otaknya adalah amat pantas pada masa ini.
  • Hampir kesemua bayi menunjukkan reaksi kepada bunyi menjelang 30 minggu.
  • Lihatlah!Keperluan pemakanan bayi anda akan berkemuncak semasa trimester ketiga.
  • Anda akan memerlukan sejumlah besar protin, vitamin C, folik asid, zat besi dan kalsium (lebih kurang 200 miligram diserapkan ke dalam kerangka tulang bayi setiap hari).
  • Jadi, makanlah makanan yang kaya dengan nutrien-nutrien ini.
  • Kerangka terus mengeras dan otak, otot-otot dan paru-paru menjadi semakin matang.
  • Dengan itu, lihatlah panduan makanan sempurna kami bagi memastikan anda mendapatkan mineral dan vitamin yang mencukupi.

  • Perkembangan pada Ain sendiri...
  • Ain da mula cramp kaki pada waktu malam...
  • Terpaksa la kejutkan En.Suami utk luruskan kaki...
  • Sbb Ain mmg automatik menjerit kalo kaki Ain nk cramp...
  • Sejak dari mengandungkan Iman lg..
  • hehe...
  • Dah tabiat kot...
  • Pastu Ain dah mula rasa tekanan pada tulang belakang...
  • Kadang2 sampai x leh nak duduk tegak...
  • Sakit pada tulang rusuk n pinggul...
  • Maybe dah masuk 3rd Trimester..
  • Persiapan barang2 baby n Ibu da 80%...
  • Alhamdulillah semoga dipermudahkan segalanya...
  • Amin...

27 February 2012

Pemergiannya Dirasai...

  • Salam readers...
  • Al-Fatihah untuk Arwah Wan..
  • Iaitu Nenek Ain (Sebelah Abah)...
  • Yang telah kembali ke rahmatullah pada hari Rabu 22/2/2012...
  • Jam 8.00 pagi Wan dibawa ke Hosp. sebab mengadu sesak nafas...
  • But unfortunately on the way ke sana..
  • Wan dah meninggal...
  • X sempat sampai ke Hosp.
  • Wan mmg ade history Heart Attack..
  • Dan Wan meninggalkan kami pada usia nya 93 Tahun..
  • Alhamdulillah...
  • Urusan pengebumian Wan berjalan dengan lancar...
  • Semoga Allah menempatkan Wan dikalangan orang yg Beriman...
  • Amin...

16 February 2012

Me @ 27 weeks...

  • Salam...
  • Nak citer lagik...
  • Pasal my pregnancy moments...
  • Alhamdulillah...

  • Now da 27weeks...
  • Sekejap je kan...
  • Simptom ibu hamil hari ni...
  • Kaki da nampak bengkak sikit...
  • Terlampau banyak duduk/jalan la kot...
  • Nafsu makan da makin bertambah...
  • Setiap malam mesti nak mengunyah...
  • X pon buat air n makan roti..
  • Simptom baby pulak...
  • Sekarang ni pon (tengah menaip)...
  • Baby duk menendang jek...
  • Aktif betoll anak Ibu nih...
  • Lagi aktif time Ibu die nak berehat...
  • Time baring tu memang nampak da..
  • Berombak2 la perot Ain...
  • Kadang2 bile Ayah die nak pegang rasa baby diam kejap...
  • Pastu "dush dush" baby tendang...
  • Terkejut la Ayah die...
  • Da pandai nak bergurau dah anak ayah lagi sorang nih...
  • hehe...
  • It's clever baby...
  • Untuk Persiapan Baby n Ibu mmg da print out Checklist nya...
  • Utk Baby Ain x banyak sgt tambah..
  • Cume tambah Colour jek...
  • hehe..
  • Guess what...
  • It's PINK colour lah...
  • Alhamdulillah...
  • Dengan izin Allah s.w.t mengurniakan seorang bayi lagi..
  • Yang akan mengisi kehidupan kami ber-3...
  • Barang Iman yg ade dulu pon masih ade lg...
  • And Ain nak tambah newest item baby la...
  • Cam Iman dulu Ain x selalu pakai kan Romper...
  • Tapi sekarang tengok Romper byk yg cute2...
  • Especially pakai Romper n Headband in PINK colour...
  • My Fav colour ever n ever...
Newest Pic Of Me...

Header Baru... Cerita Kami Jalan-Jalan...

  • Salam readers...
  • Gud Morning...
  • Nampak tak header baru saya...
  • Pic dgn En.Suami dgn perot saya yg membesar dgn sehat...
  • Alhamdulillah...
  • Baby n Ibu nya sehat....
  • Cume sekarang entah kenapa...
  • My feet swollen...
  • Baru nak masuk 7 bulan...
  • Hah.. dah 7 bulan ropenye saya mengandung...
  • Sekejap je mase berlalu...
  • Nak masuk 3rd Trimester iaitu trimester AKHIR...
  • Makin berdebar2 la jawab nya...
  • huhu...
  • Ain ade hutang hari tu nak story pasal bawa Iman...
  • Gi National ZOO kan...
  • Pada asal nya ingat nak ke Theme Park kat Times Square...
  • But pikir balik x perlu la...
  • Maybe next time...
  • And decide ke ZOO...
  • Mula2 arrived Iman tgah tidor dlm kereta...
  • Tapi bile da sampai terpaksa la kejutkan die bangun...
  • Kesiannya kene paksa bangun...
  • Nasib baik la Iman da puas tidor...
  • Reaction Iman kat sana mmg seronok...
  • Sampai mulut x leh stop talking pasal binatang yg ade...
  • Byk questions yg Iman tanye kat kami...
  • Bile sampai kat setiap 1 kandang...
  • Iman mesti nak tengok n tanye la soalan2 yg berkaitan...
  • hehe...
  • Ain n En.Suami happy sgt2 tgok telatah Iman...
  • Yang makin hari makin banyak benda baru yg die belajar...
  • For now 100% yg Iman cakap kami da paham...
  • Especially pasal Adik Iman ni...
  • Iman da dapat paham yg x lame lagi akan ade new members dlm Kami ber-3...
  • ok jom layan pic yg kami snap @ ZOO..
My Iman Angry Bird...





Ni kat dalam Aquarium... Byk collection ikan yg ade...




Me & Beloved Hubby...

09 February 2012

Wordless Thursday...

  • Salam Februari...
  • Lama x hapdet...
  • Sebab nyer x berkesempatan la...
  • Manjang cuti jek...
  • Ain pon kebetulan dapat MC 2 hari...
  • Sebab Muscle Pain yg amat sgt...
  • X larat nak berjalan coz kaki selalu cramp...
  • Especially bile terlalu byk berdiri or jalan...
  • Hurm camner yek...
  • Barang baby pon x complete lagi...
  • Nak shopping camne la ni...
  • Pregnant da nak masuk 3rd trimester dah ...
  • huhu...
  • Cobaan betol la pregnant kali ni...
  • Ape pon Ain harap everthing's goin fine...
  • Kisah cuti panjang haritu Ain bawa Iman gie National Zoo...
  • Coz da lame x ke sana since Iman pon da banyak bercakap...
  • So Ain hapdet kemudian ye...
  • Happy Februari readers...