I Love Them soo Much...

29 April 2012

Braxton Hicks @ 37 weeks...

Salam readers..
Alhamdulillah..
Hari nie Ain dah 37 minggu 2 hari..
Lagi 2 minggu 5 hari nak ke due date..
But fyi hari jumaat lepas..
Pas balik dari kerja Ain terasa sakit pinggang yg amat sgt..
Cam nak patah pinggang nih..
Then waktu malam pulak dah rase kontraksi sikit..
X regular sgt la sakit tu..
But then sabtu (semalam) contraction dah jadi kerap cam 10 minit sekali..
Walaupun x terlampau sakit tp kerap sgt until now contraction still ade lg..
Maybe braxton hicks agak nyer..
Refer pd last time experienced Ain kene sebijik camni for 3 days..
Then baru la selamat delivered kann sie Iman tu..
It's quit lame jugak la contraction nih..
Kali ni kalo Ain still boleh tahan lg..
Ain x perlu ke hospital la sbb time dulu 2 kali kene balik semula sbb jalan x bukak lg..
Sakit mmg sakit but belum worse sgt la..
Sbb tu sempat update status lg..
Wish me gud luck ye..
Insyallah kalo ade rezeki mungkin 2nd pregnancy Ain nih pon akan awal deliver jugak..
Cam abg Iman..
Doakan Ain n Baby selamat ye... Amin
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

25 April 2012

Iman 3rd Birthday Story....

  • Salam readers...
  • Wordless Wednesday...
  • SELAMAT HARI LAHIR IMAN KE-3..
  • Seperti yang dijanjikan sabtu lepas...
  • Ain dan En.Suami buatkan Iman homemade kek Ultraman..
  • Permintaan dari Iman nak kek Ultraman...
  • Ain buatkan Kek Coklat Moist...
  • Alhamdulillah..
  • Nasib baik kek menjadi...
  • Walaupon ade terhangit sikit...
  • hik hik...
  • Tapi masih boleh makan tau...
  • Terlaris di pasaran...
  • Iman pon suke makan kek coklat tu...
  •  Habis comot muke die makan kek...
  • That time rase x sangka...
  • Rupe nye dah besar dah anak Ain nih...
  • Dah 3 tahun n x lama lagi nak dapat adik dah..
  • Teringat dulu saat2 mase melahirkan Iman..
  • Mudah je... walaupon sakit perut nak bersalin tuh amik mase sampai 3 hari..
  • Tapi bile dah dapat tengok Iman selamat dilahirkan di dunia...
  • Ya Allah.. kesakitan tu hilang serta merta...
  • Terima Kasih Ya Allah kerana mengurniakan Ain seorang anak yg sehat dan petah segalanya...
  • Iman pon seorang yg berdikari.. cepat belajar dan matang...
  • Kadang2 kami sekeluarga terkejut dgn kematangan Iman..
  • Untuk sekarang ni Iman tahu yg dia akan dapat adik...
  • Sebab bile Ain pon dah nak due nih..
  • Iman selalu usap perut Ain n cakap adik watpe tuh...
  • hehe..
  • Semoga Iman menjadi Abang yg penyayng ye... amin...
  • *** Layan piccas ye***
Selamat Hari Lahir yang Ke-3 tahun...

Ibu n Ayah SAYANG Iman... Loves u so much...

Iman sekarang dah jadi ANAK AYAH...
  • Iman dah rapat betul dgn En.Suami...
  • Dgn Ain dah kurang sikit...
  • Bukan kurang ape..
  • Sebab En.Suami suke layan die main game PS2 kat umah...
  • So sebab Ain x minat n x tau main pon...
  • Iman lebih prefer Ayah die lah ajak main skali...
  • Bab main game nih Ain bukan suke sgt sebab x minat...
  • Iman main pon game racing kereta, Metal Slug, Spiderman etc
  • Tu sumer game org lelaki I x minat lah..
  • hehe...
Sepupu Iman Amirul n Ridhuan...

Anak bujang saya beraksi... Ultraman Gaia... Zass

Ibu n Iman...

Ayah n Iman...

23 April 2012

Monday BLUES...

  • Salam peeps...
  • Monday BLUES again..
  • Me @ 36weeks 2 days...
  • Still have another 25 days to go...
  • Hurm...
  • Kawan Ain yg Due 2 Mei..
  • Dah selamat bersalin pd 20 April hari tuh...
  • Awal 12 hari dr tarikh due die..
  • Alhamdulillah...
  • Dilla dapat baby Gurl...
  • Tahun ni rase nye ramai dapat baby gurl lah..
  • Ehh.. yeke...
  • hehe...
  • Entah lah.. rezeki masing2 la kann..
  • Dapat baby Boy or Gurl...
  • Janji baby sehat kan...
  • Itu sudah menyenang kan hati...
  • For now Ain pon menghitung hari jugak...
  • Mane la tau bersalin awal dr tarikh due jugak cam bersalin kan Iman...
  • Baju2 baby yg dah packing dlm beg nak bawa gi hospital..
  • Belom masuk kereta lagi..
  • Maybe after diz lah kot...
  • Kalo ade dlm kereta beg2 tuh.. 
  • Makin berdebar la jawab nye..
  • hehe...
  • Ape rase nye kalo dah 9 bulan 10 hari pregnant ek..
  • Sebab orang selalu cakap..
  • Kalo dah 9 bulan 10 hari tu...
  • Mmg 100% lah kene stanby dari segi mental n fizikal kan..
  • For our newborn baby...
  • huhu..
  • Wish me the best ye..
  • Thanksss all... 

20 April 2012

Pureen Stock Clearance Promotion 2012...

  • Salam Readers..
  • Makluman for all mommies...
  • Esok 21 - 22 April 2012...
  • Akan ade Pureen Stock Clearance Promotion..

  • Bertempat di..

  • Rase nye cam nak pegi je..
  • Agak2 boleh ke Mak Buyung ni nak berjalan lagik time sarat2 nih..
  • hehe...
  • Ain maybe nak pegi esok kot...
  • Tgok la ape yg ade kat sane...
  • Dan ape yg akan di borong di sane...
  • hik hik...
  • Jom Mommies kite serbu kat sane...






Check-up 36 Weeks...

  • Salam...
  • Entry tertunda..
  • 18 April hari tu Ain check-up 36 weeks...

  • Kebetulan check-up petang...
  • Jadinya everything goin smooth je la...
  • Sebab petang patient mmg x ramai...
  • So x de la nak tunggu berjam2 kat KK tu...
  • Timbang semalam berat Ain da 70 kg...
  • So total up naik 10 kg je for diz pregnancy...
  • Check Hb smlm pon ok in range 11.7..
  • Baby heart beat 145 per minute...
  • So far so GOOD la...
  • Ok for the next check-up 37 weeks...
  • Harap2 that time lom bersalin lagi...
  • hehe...
  • Betul ke kalau 1st baby kite bersalin awal..
  • So kemungkinan 2nd baby pon ade potensi bersalin awal jugak..
  • Sebab kalo ikut history mase Iman..
  • Ain bersalin kan Iman awal 10 hari..
  • Jadi agak nervous jugak la utk 2nd baby nih...
  • Semoga dipermudahkan .. amin..
  • Jom tengok PERKEMBANGAN FETUS DALAM 36 MINGGU



  • Bayi anda masih menambah berat badannya - lebih kurang 28 gram sehari.
  • Beratnya hampir 6 paun / 2.7 kilogram dan panjangnya 19 inci / 45 sentimeter dari kepala ke jari kaki.
  • Anda mula merasakan tekanan di bahagian bawah abdomen anda
  • dan juga sedar yang bayi anda sudah mula menurun.
  • Ini diberi nama lightening iaitu peringanan, atau engagement iaitu penurunan kepala bayi; dengan ini paru-paru dan perut anda terasa lebih lapang -
  •  bernafas dan bermakan-makan akan menjadi lebih selesa.
  • Namun begitu, perjalanan anda semakin kurang selesa - sebilangan wanita melaporkan yang mereka merasakan seakan-akan bayi hendak terkeluar.
  • Juga, anda akan terasa seakan-akan sentiasa hendak ke tandas.
  • Sediakan nutrisi yang diperlukan di masa penghujung ini dengan panduan makanan sempurna kami.
  • Semasa janji temu mingguan anda, doktor akan memeriksa anda untuk melihat samada anda sudahpun mendilitasi (apabila serviks membuka) dan mengembang (apabila serviks menjadi nipis).
  •  Doktor juga akan memeriksa apakah posisi bayi untuk menentukan sejauh mana bayi sudah jatuh ke dalam pelvis.
  •  Informasi ini akan dimasukkan ke dalam nota materniti anda supaya doktor anda maklum akan posisi bayi apabila tiba masa untuk melahirkan.

19 April 2012

Kisah Birthday boy.. Iman 3 Years Old sudah..

Salam readers...
Semalam x sempat nk update entry..
Sebab sebuk bawa birthday boy jalan2..
Al-maklum lah..
Birthday Iman yg ke-3 tahun semalam 18 April..


Semalam xde la kek besar pon utk Iman cume piece of kek je..
Maybe sabtu ni Ain n En.Suami nk buat handmade kek utk Iman..
Be4 diz Iman ade request nak Kek Ultraman..
So brg2 utk buat kek sabtu ni dah ade..
Cume item2 lain nk buat Celebration Party je lom lagik..
Hehe..
Birthday Boy x sehat la pulak minggu ni sbb batuk n selesema..
Kesian Iman x lena tido utk beberapa hari ni...
Asyik batuk je..
Ucapan utk Iman..
Selamat Hari Lahir ke 3 Tahun...
Semoga panjang umur, Diberkati oleh Allah s.w.t..
Menjadi anak yg soleh dan berjaya kelak..
Amin..
Ibu & Ayah SAYANG Iman...

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

17 April 2012

Tanda-tanda nak bersalin

  • Salam peeps...
  • Nak masuk minggu ke 36 minggu @ 9 bulan...
  • Badan pon da ready dah...
  • hehe...
  • Perkembangan dari segi fizikal...
  • Kaki x bengkak pon...
  • Alhamdulillah...
  • Walaupon da masuk 9 bulan x la die nak bengkak cam aritu...
  • Maybe air dlm badan balancing kot...
  • Okay...
  • Dah masuk 9 bulan...
  • Mesti kadang2 da ade simptom2 nak BERSALIN...
Apakah tanda-tanda hampir bersalin?

  • Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.
  • Bayi turun ke bawah...
  • Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis.
  • Anda mungkin terasa:
  • sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.
  • kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencing
  • sakit perut, memulas
  • kerap buang air besar
  • kerap terkentut
  • Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendir
  • Lendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.

  • Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka.
  • Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin.
  • Sakit belakang sebab bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
    Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!),
  • dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan rehatkan badan anda. Ulangi lagi.
  • Anda juga boleh mengurangkannya dengan banyakkan berjalan.
  • Ia juga akan mempercepatkan kelahiran anda.
  • Jika sukar untuk anda berjalan, minta suami anda urut belakang anda dengan kuat semasa anda berbaring mengiring.
  • Pecah air ketuban
Air ini biasanya keluar dengan banyak dari vagina. Warnanya jernih, tanpa bau. Segera ke hospital.

Bila Perlu ke Hospital??

Segera ke Hospital untuk kepastian doktor bila:

  • kontraksi 5 minit sekali selama 1 jam. (datang lebih cepat jika anda tinggal jauh. Anda pasti tak mahu bersalin dalam kereta. :-) )
  • keluar air ketuban.
  • pergerakan bayi menjadi kurang kerap.
  • keluar darah dari vagina.
  • apa saja masalah yang dialami.

Note untuk Ain :

  • Ain due pd 18 Mei 2012....tapi tanda2 awal nk bersalin yg Ain dah rase...
  • sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan. ( Kadang2 rase jugak...)
  • kerap membuang air kecil sebab semasa ni bayi menekan pundi kencing ( kene ni masa 7 bulan lagi... skang pon masih lg)
  • sakit perut, memulas ( Takde lagi rase sakit perut memulas tu.. tapi sakit pinggang tahap gaban ade la.. )
  • kerap buang air besar ( Dalam 2-3 hari ni... Ain membuang 2 kali 1 hari... da x sembelit da... huhu)
  • kerap terkentut ( hehe... ade jugak kat umah... sampai Iman pon bagi respon.. Kentut Ibu Kuat la.. hik hik... )
  • Status sekarang ni...
  • Masih terasa sakit pinggang tahap gaban...
  • Baby buat pergerakan akrobatik yg ganazz..
  • Sekian.. Status Ain @ 36 Weeks..

16 April 2012

Set Bersalin Pilihan....

  • Monday Morning...
  • Salam u olls...
  • Bile da sampai ke Terimester Akhir...
  • Sudah semesti nya persiapan dah nak 99.9% siap kan...
  • Dalam Checklist pon mesti ade tersenarai Set Bersalin...
  • Untuk kegunaan masa pantang nanti...
  • Totally Ain pon masih lg cari produk yg sesuai...
  • Walaupon ni kelahiran yg ke-2...
  • Tapi Ain x bercadang nak teruskan penggunaan Produk sebelum ni...
  • Mase 1st Preggy Ain guna Set Bersalin Mustika Ratu...
  • Penggunaan die agak praktikal jugak la...
  • Sebab dlm 1 set semua ade...
  • Soo x yah nak cari loose produk lagi...
  • But kali ni Ain nak tukar produk lah...
  • hehe...
  • Kali ni Ain nak guna Set Bersalin Afiat...
  • Ain try google jugak testimoni2 org...
  • So far so GOOD la..
  • Semua Feedback positif...
  • Penggunaan pon praktikal n okay...
  • Cume different nyer dlm set ni xde pilis...
  • Tapi ade yg kate leh gune bedak hangat sbg pengganti...
  • Kalo x selesa beli pilis loose kat luar je...
  • Dan dlm set ni ade Bengkung Herba tau...
  • Xde la besar... just lilit pd bahagian bawah area perut...
  • Kire ok la...
  • Sebab Ain da ade bengkung zig zag...
  • Bengkung Herba ni kire Bengkung extra plus utk kempiskan perut...
Items yg ade dlm Set Bersalin Afiat...
  • Kat sini Ain senaraikan Barang yg ade dlm Set Bersalin Afiat...
Pil Afiat (528 biji)
Dimakan selepas bersalin, 4 biji pagi, 4 biji petang dan 4 biji malam. Untuk membantu kaum ibu menyihatkan badan dan menambahkan tenaga.

Bedak Hangat
Untuk disapu seluruh badan selepas mandi bertujuan untuk memanaskan badan selepas mandi.

Minyak Afiat
Untuk digunakan semasa mengurut kerana ia menyegarkan urat.

Balm Afiat
Untuk disapu pada bayi untuk mempercepatkan proses pengeringan tali pusat.

Akar Kayu
Untuk direbus 20 hari selepas bersalin, diminum 2 kali sehari, untuk merangsang tenaga dan menguatkan badan.

Bengkung
Untuk membantu mengempiskan perut.

Pil Makjun Bawang Putih
Dimakan selepas habis pantang, 2 biji pagi dan 2 biji malam. Untuk menambahkan tenaga, melancarkan perjalanan darah dan mengecutkan tisu vagina.

Feminin Care
campuran herba beraroma bertindak membersihkan bahagian sulit wanita.
memberi perlindungan dan mengurangkan kegatalan.

Gel Mandian Serai Wangi
Diadun dengan aroma terapi Serai Wangi untuk menyegarkan kulit badan dan khasiatnya sama seperti mandi lulur.
  • Hurm...
  • Insyallah lagi 4 minggu je lagi...
  • Ain nak masuk 40 minggu...
  • Sebab minggu ni pon Ain dah nak masuk 36 minggu @ 9 Bulan...
  • 9 BULAN...!!!!
  • hehe...
  • Sangat2 TERUJA...




13 April 2012

Penangan Pavlova..

  • Al-kisah...
  • Semalam BFF Ain ...>  Sitiey
  • Yg tengah preggy 2nd baby jugak..
  • Mengidam la pulak nak makan Mini Pavlova nih...
Pic di cilok dr Mr.Google yer...
  • Mini Pavlova ni sedap tau..
  • Sbb benda ni akan Melt in ur mouth..
  • Time kite makan tuh...
  •  Semalam Sitiey beli 12 pcs yg berharga RM 3.50 for pieces...
  • It's okay la dengan harga nya sbb SEDAP...
  • Before diz Ain da makan...
  • Tapi Topping yg lain...
  • Sebab topping die yg buat different flavour..
  • Untuk setiap pavlova...
  • Ape pon mmg TERBAIK la...
  • But x leh makan selalu especially org cam saya ni...
  • Nanti kencing manis lak...
  • hehe...

Mini Pavlovas yg kitorang beli semalam... nyum nyum...


A piece for me la... hik hik


Kredit too Mr.Google...

Me @ 35 weeks...

  • Salam Jumaat...
  • Alhamdulillah...
  • Hari ni genap la Ain da 35 minggu...
  • Cer tengok ticker nih...
  •  35 minggu dan 35 hari lagi ye...
  • Cantik ombor tu kan...
  • Insyallah Ain akan selamat bersalin...
  •  Lagi 35 hari jer lagi...
  • Okay...
  • Perkembangan Ibu Mengandung di saat Akhir Terimester ni...
  • Baby Movement makin ganas...
  • Dan terasa geli2 sbb abdomen baby da besar...
  • Kadang2 perut ni nampak terbonjol je...
  • Penangan siku n kaki baby yg menunjal...
  • Simptom seperti biasa utk Ibu Hamil...
  • SEMBELIT...
  • Ish ish ish...
  • Ain cube makan banyak Buah-Buahan n Minum Air Masak...
  • Tp kadang2 failed jugak...
  • Terpaksa duk dalam toilet selama beberapa jam...
  • X nak push sgt takut ter-push benda lain pulak..
  • hik hik...
  • Berat badan okay jer...
  • Setiap minggu mmg akan ade kenaikan...
  • Paling sikit 300gram...
  • Nak akhir2 terimester pulak tu naik kg...
  • Sekarang berat Ain da 68kg tau...
  • Total naik sepanjang 35 minggu nie 8 kg jek...
  • Sebab mase 1st Terimester berat badan x naik pon...
  • Mase tu kan tengah mabuk2 (muntah, pening, x lalu makan)...
  • Sekarang ni Alhamdulillah la...
  • Semua lalu nak di MAKAN..!!   

Me @ 35 Weeks...

12 April 2012

34 minggu dan Cerita Scan 3D & 4D.. 2nd Time

  • Salam Readers...
  • Nak dikisahkan semalam..
  • Ain berkesempatan lagi untuk buat appoinment dengan Jezz...
  • Sekarang ni kalo nak buat appoinment dengan Jezz kene buat Online ye..
  • Da x macam dulu da..
  • Just sms je utk appointment...
  • It's more easier la..
  • Kite boleh tau what time yg still available utk buat appointment... 
  • Masa 24 weeks Ain da penah buat dgn Jezz...
  • Mmg recommended la buat dgn die...
  • Cer tengok entry ni...
  • Okay...
  • Sambung cerite ye...
  • Semalam Ain jumpe Jezz dalam kul 7.40mlm...
  • Alhamdulillah....
  • Org x ramai sgt...
  • N session Ain pon lame...
  • Sebab nye baby da chubby n malu2...
  • Kebetulan pulak baby tengah sedap tidor time tuh..
  • Puas Jezz usik2 perut Ain suruh die bangun...
  • hehe...
  • Thanks Jezz..
  • Die berusaha sungguh suruh baby buat movement skit...
  • At last baby buat muke berkerut...
  • Marah la kot sbb kene kacau..
  • hehe...
  • Baby weight da 2.4 kg...
  • Position pon okay...
  • Double confirm utk gender sbb En.Suami seakan 50-50...
  • Mase scan 23weeks tu...
  • Pic gender cam confius sket..
  • Tapi Ain mmg 100% believe kat Jezz...
  • Lagi pon Jezz kan Pakar Sonographer...
  • Soo Last night Jezz tunjuk kan pic gender baby kami in 2D...
  • Sbb pic 3D da x clear coz baby da besar...
  • So far so Good...
  • Penerangan Jezz panjang lebar...
  • Very satisfied dgn Jezz sbb die mmg friendly...
  • Sebab tu Ain dtg scan dgn die utk second time nih...
  • hehe...
  • Ok.. jom layan piccas ye...

Jezz cakap tapak kaki baby panjang.. da 7cm da.. like mother like daughter la..

She's growth well in my tummy... alhamdulillah

Muke baby Ain yg da chubby... Can't wait too see her in live..

"100% confirm.. Girl tau.. Dun worry.." kata Jezz.. hehe

09 April 2012

10 Perkara Menarik Tentang Bayi Baru Lahir ....


* Bayi mengenali ibu terlebih dahulu sebelum ayah. Bayi mengenali suara ibu dari dalam rahim dan dapat mengenali suara dan bau ibu sebaik lahir.

* Bayi boleh melindungi diri sendiri daripada tercekik. Dikenali sebagai “protective reflex”, lidah bayi secara automatic akan menolak keluar objek asing untuk mengelakkan bayi dari tercekik.

* Warna asal mata kebanyakan bayi yang baru lahir adalah biru dan warna ini akan berubah kemudian selepas beberapa minit lahir.

* Bayi mengenali bau susu ibu. Anda mungkin menyedari bahawa sebaik anda mendekati bayi anda, dia akan meragam dan banyak kerenah. Ini kerana bayi anda mengenali bau susu dan dia tahu makanannya sudah sampai.

*Bayi mula tersenyum pada usia 6-12 minggu.

* Bayi menangis tidak mengalirkan air mata sehinga berusia 3-12 minggu.

* Bayi dilahirkan mempunyai 300 tulang tetapi tulang-tulang ini akan bercantum kemudiannya membentuk 206 tulang sahaja seperti mana jumlah tulang orang dewasa.

* Bayi dilahirkan tanpa tempurung lutut.

* Bayi dilahirkan dengan keupayaan untuk berenang dan menahan nafas tetapi kelebihan ini akan hilang sepanjang tumbesarannya.

* Di dalam 1 kajian, saintis di Norway membuat 1 penemuan mengejutkan apabila bayi yang baru dilahirkan dan diletak di atas perut ibunya, merangkak perlahan-lahan menuju ke payudara ibunya dan menyusu tanpa sebarang bantuan dari ibu.

Dapat Makan Burger Bakar Kaw Kaw...

  • Nak citer benda da berabuk...
  • Disebabkan lupe tu yg berabuk skit...
  • Hehe..
  • Ingat tak Ain penah duk sembang pasal Burger Bakar Kaw Kaw tuh...
  • Ala Burger yg looks soooooo tasty tuh...
  • Entry ni ... > Burger Bakar Kaw Kaw
  • Soo nak dijadikan citer Ain duk merengek kat Encik Suami...
  • & nak tak nak die pon terpaksa la pi belli gak...
  • Tapi Ain x gie ikot same sebab nye...
  • Ohh kene beratur tau...
  • Kalo x sampai sejam 2 jam mmg x sah la...
  • Hehe..
  • Soo Ain just stay kat umah tunggu En.Suami pulang...
  • Pulang membawa Burger Bakar Kaw Kaw idaman tuh...
  • Start beratur kul 6.30 petang until 8.00 malam..
  • Baru la dapat bawa balik...
  • Ain request Burger ayam...
  • Walaupon pd awal nye nak burger daging bakar kan...
  • But entah la selera lak kat Daging malam tu.. 
  • Sampai je Benda yg di idam2 kan tuh...
  • Apo lagi Jom kiter makan...
  • hehe
Nie Burger Bakar Kaw Kaw - Daging

Nie Burger Bakar Kaw Kaw - Ayam... ( Mine )

  • Alhamdulillah...
  • Lepas hajat nak makan burger tu...
  • Terima Kasih yg x terhingga kpd Encik.Suami saya n Abang Ain @ Uda...
  • Coz sudi melayan permintaan Ibu Mengandung nih...
  • hehe...
  • Okay... da abiss citer berabuk nih ye...

Monday Blues...

  • Salam Readers...
  • Kalo tgok Pregnancy Tickers Ain tu..
  • Lg 6 minggu je lagi nk je Due Date Ain...
  • Last weeks Check-up..
  • Everything goin smooth...
  • Cuma Ain gain weight sgt...
  • So far total gain weight Ain dah 9kg for now @ 33weeks...
  • Baby position ok...
  • Hb Ain pon okay...
  • Dengar heartbeat baby melalui doppler makin kuat...
  • Dap dup dap dup...
  • Sempat lagi die buat movement when nurse letak doppler tuh...
  • hehe...
  • Terkejut nurse...
  • Makin dekat nak counting makin berdebar...
  • Every mommies musti rase camni kan...
  • Anyway wish me Gud Ever Luck ye...
  • Semoga Me n Baby selamat n sehat...
  • aminn..

03 April 2012

Iman vs Ultraman...

  • Ini disebabkan pengaruh Televisyen ...
  • Mmg kuat pengaruh TV nih...
  • Iman pon da buat action2 cam Ultraman ...
  • Kadang2 risau jugak sbb ade adegan lawan2 raksasa tu kan...
  • Abis teddy bear kat umah Iman buat lawan2....
  • Bile tanye die akan jawab..
  • Iman tgah fire ultraman tu bu.. Die jahat...
  • Kadang2 geli hati pulak tgok die...
  • Tapi yg paling Iman x boleh tinggal...
  • Setiap kali nak snap gambar die mesti buat ala2 Ultraman..

tgok tuh.. fire...

  • Hobi Iman sekarang ni...
  • Selain dari nak mem-fire org..
  • Iman suke main Bowling...
  • Like Father Like Son...
  • Termasuk la Ayah Iman sekali...
  • Kami selalu bawa Iman Kat Ampang Point...
  • Sebab dekat dgn rumah kan...
  • Kadang2 tuh kat Flamingo Ampang...
  • Ala opposite Ampang Point jek...
  • Sebab dkat ampang Point kadang2 penuh...
  • Time weekend jer la lepak2 kat situ...
  • Aktiviti Riadah hujung minggu...
  • Very fun...
Peace yo... !!

Welcome April... Kehadiran Ahli Baru...

  • Salam Readers...
  • Hurm..
  • New Post utk bulan april...
  • Ape lagi kalo bukan pasal Ain...
  • Dan Family kesayangan Ain...
  • Hehe...
  • Minggu ni Ain da 34weeks ...
  • Lagi 6 minggu je lagi...
  • Itu pon kalo baby nak kuar ikot due date ye...
  • Kalo cam Abg Iman die awal 10 hari..
  • Gamaknye lagi 4 minggu je lg...
  • Semoga dipermudahkan... amin...
  • Okeh...
  • Ain nak memperkenal kan Ahli baru dlm Keluarga Abah...
  • Sepupu Ain yg duk kat Gombak...
  • Nurul @ Nooi dah selamat melahirkan seorang baby Boy hujung bulan lalu...

ini lah die ... Lutfi Arshad....
  • Ain pon da lame x duk borak2 dgn Sepupu Ain nih...
  • Nooi ni anak Mak Usu belah Abah...
  • N kitorang mmg rapat since dari kecik lagi...
  • Coz beza 1 tahun je umor kitorang...
  • Kakak Nooi ni pon tua 1 tahun dari Ain...

Da x sabar nak dukung baby Ain pasni...
  • Okey.. dlm pic tue Ain dgn Sis In Law.. Kak Zah wifey Alang...
  • Kami pegi melawat dgn Abah n Mak..
  • Termasuk la family Ain n Alang...
  • Alhamdulillah...
  • Seronok tgok masing2 da beranak pinak..
  • Dan terasa diri ni dah semakin berumor lak...
  • hik hik..
  • Anak da nak masuk 2 tapi still cam teenager lak...
  • Xpe yg penting "Mind Youself"...
  • Kay adios..
  • --- The End ---