I Love Them soo Much...

16 April 2012

Set Bersalin Pilihan....

  • Monday Morning...
  • Salam u olls...
  • Bile da sampai ke Terimester Akhir...
  • Sudah semesti nya persiapan dah nak 99.9% siap kan...
  • Dalam Checklist pon mesti ade tersenarai Set Bersalin...
  • Untuk kegunaan masa pantang nanti...
  • Totally Ain pon masih lg cari produk yg sesuai...
  • Walaupon ni kelahiran yg ke-2...
  • Tapi Ain x bercadang nak teruskan penggunaan Produk sebelum ni...
  • Mase 1st Preggy Ain guna Set Bersalin Mustika Ratu...
  • Penggunaan die agak praktikal jugak la...
  • Sebab dlm 1 set semua ade...
  • Soo x yah nak cari loose produk lagi...
  • But kali ni Ain nak tukar produk lah...
  • hehe...
  • Kali ni Ain nak guna Set Bersalin Afiat...
  • Ain try google jugak testimoni2 org...
  • So far so GOOD la..
  • Semua Feedback positif...
  • Penggunaan pon praktikal n okay...
  • Cume different nyer dlm set ni xde pilis...
  • Tapi ade yg kate leh gune bedak hangat sbg pengganti...
  • Kalo x selesa beli pilis loose kat luar je...
  • Dan dlm set ni ade Bengkung Herba tau...
  • Xde la besar... just lilit pd bahagian bawah area perut...
  • Kire ok la...
  • Sebab Ain da ade bengkung zig zag...
  • Bengkung Herba ni kire Bengkung extra plus utk kempiskan perut...
Items yg ade dlm Set Bersalin Afiat...
  • Kat sini Ain senaraikan Barang yg ade dlm Set Bersalin Afiat...
Pil Afiat (528 biji)
Dimakan selepas bersalin, 4 biji pagi, 4 biji petang dan 4 biji malam. Untuk membantu kaum ibu menyihatkan badan dan menambahkan tenaga.

Bedak Hangat
Untuk disapu seluruh badan selepas mandi bertujuan untuk memanaskan badan selepas mandi.

Minyak Afiat
Untuk digunakan semasa mengurut kerana ia menyegarkan urat.

Balm Afiat
Untuk disapu pada bayi untuk mempercepatkan proses pengeringan tali pusat.

Akar Kayu
Untuk direbus 20 hari selepas bersalin, diminum 2 kali sehari, untuk merangsang tenaga dan menguatkan badan.

Bengkung
Untuk membantu mengempiskan perut.

Pil Makjun Bawang Putih
Dimakan selepas habis pantang, 2 biji pagi dan 2 biji malam. Untuk menambahkan tenaga, melancarkan perjalanan darah dan mengecutkan tisu vagina.

Feminin Care
campuran herba beraroma bertindak membersihkan bahagian sulit wanita.
memberi perlindungan dan mengurangkan kegatalan.

Gel Mandian Serai Wangi
Diadun dengan aroma terapi Serai Wangi untuk menyegarkan kulit badan dan khasiatnya sama seperti mandi lulur.
  • Hurm...
  • Insyallah lagi 4 minggu je lagi...
  • Ain nak masuk 40 minggu...
  • Sebab minggu ni pon Ain dah nak masuk 36 minggu @ 9 Bulan...
  • 9 BULAN...!!!!
  • hehe...
  • Sangat2 TERUJA...




11 comments:

  1. Salam ain...sy tgh surve produk bersalin afiat ni..and jmpe blog ain...nak ty..ok x produk ni lepas ain da gune?...kalau ok nk blei jugak..;)

    ReplyDelete
  2. wsalam Dya.. alhamdulillah.. time pakai Set Bersalin afiat tu okay.. barang2 dlm tu pon mmg abis kite pakai sampai abis pantang.. Senang n murah sebenarnya kite nak.. hehe.. mmg recommended la kalo Dya nak guna Afiat nih..

    ReplyDelete
  3. Salam ain..sy tgh survey set bersalin n nk tanya.akar kayu dlm set bersalin affiat tu guna dr hr pertama bersalin or camana ye.pahit x air akar kayu tu

    ReplyDelete
  4. W'salam.. Anonymous.. hehe..
    Macam Ain refer kat kotak tu..
    Minum selepas 20 hari bersalin..
    Minum 2x sehari.. Alhamdulillah.. Ok lah..
    Tapi awak tengok lah.. kalo baby awak ok leh la minum 2x sehari sbb kadang2 kalo baby jaundis ni elok lah kurang kan skit pengambilan jamu2 nih.. Pada pendapat dan pengalaman ain la ye..
    Kalo kate pahit ke tidak, jawapan nye..
    Pahit lah.. Tapi tutup hidung minum je lah..
    haha..

    ReplyDelete
  5. Salam Aienyz..saya Nik..saya pun beli set ni utk baby ke-3 ni...Insya'Allah due 14hb jan 2013..nak tanya..berapa hari selepas bersalin kita boleh start mkn jamu ni.?

    ReplyDelete
  6. W'salam Nik.. Alhamdulillah.. Semoga semua nya selamat yer.. Awak & Baby sehat.. amin..
    Okay.. Time Ain guna Set ni.. Ain tunggu Nurse utk dtg umah.. Dorang buat Check_up kat kite n baby kan.. Sbb Ain Bersalin kat Gov Hosp...
    Ini utk pastikan baby kene jaundis ke tak.. Sbb Ain x nak berlaku cam anak Ain yg sulung.. Die kene jaundis n Ain masih lg minum jamu.. Walaupon dlm kuantiti skit.. Jaundis die lambat turun.. Soo kali nih Ain tunggu Baby dah xde jaundis baru Ain start makan.. X lama pon macam Baby Airish x sampai 2 minggu.. Ain start makan Pil Afiat ambik ikut kuantiti die.. Tgok juga effect baby ke tak.. Kalo Baby cirit birit ke.. Kurangkan skit kuantiti pengambilan pil.. Okay.. Terima Kasih kerana sudi singgah ye..

    ReplyDelete
  7. Salam..nak tanya set ni beli kat mana? Sya tgk kt online ada yang xde mcm list awk..n berapa harganya? Tq. Ida

    ReplyDelete
  8. Salam aienyz..brape aienyz beli 1 set ni?

    ReplyDelete
  9. Ida : W'salam.. Saya duk area Ampang.. Dan dekat dgn Carrefour Ampang.. Kat situ lah saya beli set nih.. Untuk set bersalin Afiat.. Dia ade 2 jenis tau.. 1 jenis - Jamu Bersalin Afiat.. 1 lagi - Ubat Bersalin Afiat.. Saya beli yg Set Ubat Bersalin afiat.. Yg Jamu Bersalin Afiat tu die style tradisional skit.. Style jamu ngan serbuk.. saya mmg x minat sgt kalo camtuh hehe..

    ReplyDelete
  10. bybit hazalieda : Harga die dalam range RM80 je.. Bagi saya okay la set ni.. Ekonomi dan x susah sgt nak makan.. Mmg pack items dlm tu.. Best 3x.. hehe

    ReplyDelete
  11. sye memang nk pakai set ni...yp keliru ..ermm hope this the best choise...

    ReplyDelete