I Love Them soo Much...

30 May 2012

Alhamdulillah.. Selamat Sudah....

Salam readers...
Alhamdulillah..
Ain dah selamat melahirkan seorang puteri pd 21 Mei hari tu...
Jam 9.29 pagi seberat 2.9kg...
Allah makbulkan doa Ain supaya dipermudahkan bersalin...
Cerita pasal bersalin akan dishare kemudian ye...
For now Ain buzy sket...
Al-maklum lah Ain dlm waktu BERPANTANG kan..
Hehe....
Ain pantang kat umah sendiri dan terpaksa import mak Ain dtg umah utk temankan Ain...
pada mak la tempat Ain bergantung..
Sebab petua org tua2 dlm pantang masih kene guna gak...
Mak hanya pantau Ain..
Sebab mak pon bkan boleh wat keje sgt disebabkan masalah lutut mak yg haus..
Jadi jalan pon x boleh secergas dulu...
Huuuu...
Okay la nak bercerita pasal baby pulak kat next entry ye...
Kay bye...


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

20 May 2012

Me @ 40weeks 2days

Salam readers..
Im still counting the day..
Hint dr baby dah ade sikit..
Braxton hicks dah sampai..
Kadang2 30 minit... Kadang2 15 minit...
For now macam tuh jugak..
Tgok la malam karang..
Kalo kontraksi dah kerap 10 minit2...
Ain nk pi Hosp. je.. Mane tau jalan dah bukak ke..
Leh terus admit.. Insyallah...
Nak pegi opis pon macam malas je..
Sebab x larat la pulak kalo sakit kontraksi dtg time kat opis...
Huhu...
Semalam walaupun saki2 perot..
Ain sempat lagi berjalan2 gi Tesco Ampang..
Beli sikit barang keperluan..
Walaupon dah ade stok utk sebulan..
Tapi wat tambah2 je mane yg patutt..
Huhu...
Pas abis jalan2 dlm Tesco.. Kami lepak jap kat Enak Stall...
Nak makan ABC Mango n Kiwi ade less RM3.90 semangkuk...
Selalu RM4.90 tapi die buat less camtu..
Soo ape lagi grap la 2 mangkuk ABC...
Hehe..
Makan selagi boleh makan..
Pasni dah kene pantang makan kann..
Hik hik

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

18 May 2012

Me @ 40 Weeks...


  • My EDD was Today...
  • Tapi Ain lom bersalin lagi ye..
  • Tengah tunggu hint2 dari baby nih...
  • Hurm.. bile kah agaknye...
  • Ya Allah...
  • Makin berdebar pulak perasaan nih...
  • Semoga Segalanye berjalan dgn lancar...
  • Kawan2 doakan Ain n Baby selamat ye...
  • Pasni pasrah jela..
  • Kene serah diri kat Hospital pon xpe.. 
  • Nak kene induce la tuh... huhu
  • Yang penting keselamatan Baby ain terjaga...
  • Baby...
  • Cepat lah kite jumpe ye.. Ibu, Ayah n Abg Iman dah x sabar nak jumpe baby...
  • Ya Allah... Ya Tuhan Kami lindungi lah kami Sekeluarga... Amin

17 May 2012

Check-up 40 weeks...


  • Semalam nak dikisahkan Ain pi check-up utk 40weeks...
  • Ingatkan dah final..
  • Tp nurse bg 23/5 lak kene dtg balik utk check-up...
  • And if belom bersalin jugak that time..
  • Dorang bagi 9 hari dr tarikh due esok...
  • Pastu kene la serah diri kat Hosp. Ampang...
  • Untuk di induce...
  • huhu....
  • Semalam berat badan maintain = 72kg...
  • Total weight gain for second pregnancy = 12kg...
  • Kire nye underline lagi lah..
  • Sbb limit maksimum utk weight gain adalah 13kg jek...
  • Blood pressure lak 110/70 = normal...
  • Heart Beat baby = 141...
  • Alhamdulillah semua okay...
  • Nurse kat KK siap cakap kat Ain lagi " La ingatkan dah x jumpe awak dah... 
  • Ingatkan dah selamat bersalin "...
  • Heee....
  • Ain cakap balik la " Baby nak tgok muke nurse lagi kot... tu yg die minta dtg lagi KK nih"
  • En.Suami skang dah makin risau...
  • Bukan sebab ape die pon susah hati nengok Ain yg dah x larat sgt...
  • Tapi terpaksa gagahkan diri jugak nak bawak perot nih...
  • Yang Si Abang Iman pulak...
  • Selalu usap2 perut.. Ain ajar la panggil Adik...
  • Pastu Ain akan tanye Iman  " Adik buat ape kat dalam?? Tido ke??
  • Iman akan jawab balik " x la bu... adik jaga la..."
  • hehe...
  • Sweet je Iman jadi Abang...
  • Skang pon kami dah start panggil Iman "ABANG"...
  • Kadang2 tersasul jugak terpanggil adik...
  • Sebab dah terbiase dulu die sorang kan...
  • Sekarang dah nak jadi abang...
  • huhuu...

Just 1 day to go...


  • Salam...
  • Just nak mengingatkan diri sendiri...
  • JUST  ONE DAY TO GO>>> 
  • Ya Allah...
  • Esok dah Due Date Ain...
  • Tapi Ain masih di sini kat opis lagi tau...
  • Masih bekerja...
  • Bukan sebab ape.. 
  • Kalo duk kat umah pon takut jugak....
  • Sebab En.Suami kene pi keje ...
  • So die takut anything happen kat rumah...
  • Ain pon follow je la...
  • Sbb hint nak bersalin pon xde lagi kan...
  • Lagi 1 mase last scan hari tu EDD dah berubah ke 20/5/2012...
  • Agak2 nye kene ikot tarikh scan ke tarikh kat Buku Merah (yg kite kire)...
  • Tapi ape pon x kesah la...
  • Yang penting Ain selamat melahirkan baby Ain yg ke-2 ni...



14 May 2012

4 days to go.. My Due Date & Happy Mother's Day


  • Salam...
  • FYI Ain masih belum bersalin lagi tau...
  • Masih belom terlambat lagi rase nye Ain nak ucapkan...
  • Selamat Hari Ibu kepada Wanita yg bergelar IBU, MAMA, UMI, EMAK etc...

  • Semoga kite dirahmati oleh Allah s.w.t...
  • Kepada Insan yg bernama Saminah binti Kasim...
  • Iaitu Emak Ain... Semoga Emak dikurniakan umur panjang dan kesihatan...
  • Semoga berbahagia bersama KAMI...  
  • KAMI sayang EMAK...

  • Okay Diz week final check-up bg Ain sebelum tarikh jangka bersalin jumaat ni kan...
  • And as usual cam mummy2 lain...
  • If x delivery jugak..
  • Maybe kene INDUCE kan..
  • Ain x de pengalaman lagi bab2 Induce nih..
  • Ade mummy2 yg boleh share tak..??
  • huhu...
  • Takut la kalo kene induce sbb dorang kata lagi sakit..
  • Betol ke??...
  • Tapi ape pon x kesah la..
  • Yang penting Ain n Baby selamat...
  • Jumaat ni final decision lah kot ye...
  • Due Date dah nak sampai...
  • Lagi 4 hari je...
  • Ya Allah...
  • Berdebar2 pulak rase nye bile nak makin dekat nih...
  • Semoga dipermudahkan.. Amin

11 May 2012

Me @ 39 weeks...

  • Salam Readers..
  • Alhamdulillah..
  • Hari nie genap lah Ain 39 minggu..

  • Ya Allah..
  • X sabar nye nak jumpe baby nih...
  • Semoga di permudahkan lah hendak nye...
  • amin...
  • Sekarang persiapan dr segi mental jek...
  • Sebab persiapan lain utk baby dah 100% complete...
  • Kawan2 doakan Ain ye...
  • Last day check-up...
  • Everythings fine..
  • Baby pon dah engaged kat position sepatutnye...
  • So doc cakap just stanby jek sampai time delivery...
  • Berat Ain naik lagi 1kg for diz week..
  • So total 72kg dah..
  • Hb okay... Bp pon okay...
  • Heartbeat baby okay...
  • Baby movement dah x aktif sgt cume makin kuat...
  • Sebab baby dah full board dlm pewoot nih...
  • Kadang2 bile tgok pewoot boleh nampak terbonjol jek...
  • Maybe baby tgah menyiku perot Ain kot...
  • Ohh.. bile kah agak nye ye baby ade depan mata nanti...
  • En.Suami pon dah stanby for everything...
  • Yela..
  • This is our 2nd child kan...
  • Jadi experienced lepas banyak mematangkan kami...
  • Abg Iman pon sekarang akan usap perut Ain...
  • Setiap kali balik kerja Ain akan peluk n cium die dulu..
  • Pastu Iman akan balas dengan usap perut Ain sambil panggil "Adik... Adik "...
  • X tau la reaksi Iman nanti kalo Adik die dah real depan mata..
  • hik hik...
  • Can't wait for that moment...