I Love Them soo Much...

18 October 2012

Cerita Kelahiran... Airish Nur Zahira (Part I)

  • Salam n Selamat Petang Readers sekalian...
  • Entah ape pe'el arini nak story pasal my little princess...
  • Cerita Kelahiran.. - Airish Nur Zahira -..

  • Okay.. The story begin...
  • 20 Mei 2012...
  • Time Ain post entry nih .. Me @ 40 weeks 2 days..
  • Kan Ain sempat lagi pi jalan2 kat tesco ampang..
  • That time mmg baby da bg hint sikit..
  • Tapi Ain gagah lagi berjalan2 sbb nye niat biar la cepat...
  • Dan mlm tu.. Dalam pukul 10mlm...
  • Hint dah semakin kerap..
  • 15 minit sekali...
  • So Ain take noted jek.. Catit setiap hints..
  • Pukul 2 pagi..
  • Hints dah makin 10minit..
  • Ain masih lg bertahan sebab nye..
  • Tak jadi mase Iman dolu..
  • Pi hosp utk check jalan tp baru 2cm suh balik..
  • Kalo dah suh balik2 tu mmg malas sgt..
  • Jadinya Ain tahan dulu...
  • Pukul 6 pagi...
  • Sakit yg teramat sgt n Ain dah x boleh tahan...
  • Kejut kan En.Suami kate prepared nk pi hospital..
  • Sbb dah x tahan sangat...
  • Masuk toilet nak mandi realised something keluar..
  • Yup.. Tanda darah n lendir...
  • So cepat2 bg tau En.Suami..
  • Otw pi hosp hint makin kurang lak..
  • Smpai je kat Emergency Room..
  • Doc check jalan baru bukak 2cm..
  • Pastu Contraction dah x jadi regular setiap 5 minit..
  • Doc pon cam pelik jek.. n cakap "xde kontraksi pon... baby saje je kot"..
  • Ain pon x tau nak cakap pe..
  • Sbb mmg otw nak pi hospital tu mmg sakit giler...
  • Doc bagi masa 30 minit nak tgok balik bukaan dah berapa..
  • Habis 30 minit Ain berdoa sgt jalan dah bukak byk..
  • Sbb x nak suh balik... n da x larat nak tahan sakit...
  • Doc tu pon maybe konpius gak n suruh la doc yg lain check sekali lagi..
  • Alhamdulillah.. Bukaan dah bukak 6cm..
  • Cam x percaya tapi besyukur sgt...
  • Doc prepare cucuk jarum kat tangan sbb Ain nak di submit ke Labour Room..
  • hehe..
  • Dah settle kat dalam.. Masih atas katil..
  • Minta kebenaran nak kuar jap jumpe Suami...
  • Ain pon jumpe la En.Suami..
  • Cakap la kat die "Ain da nak kene masuk LR ni.. Doakan ye"..
  • huhu.. sedih..
  • En.Suami cakap balik "xpe insyallah semua okay.. Jgn risau.."..
  • Lepas Ain ditolak ke LR.. Nurse suruh En.Suami pi amik barang2 baby...
  • Kebetulan lak beg Ain sume dlm kete..
  • Soo En.Suami pi lah amik kat kereta..
  • Dan Ain dalam LR dipersiap dgn sume benda nak giving birth...
  • Untuk yg kedua kalinya..
  • Ain x penah amik lagi ubat b**t*t..
  • Sebab nye masa Iman dulu..
  • Masa Ain warded.. Sempat la pi toilet utk buang air b*s*r..
  • 2 jam pastu Ain selamat melahirkan Muhammad Ammar Iman...
  • Kali ni mlm sebelum nak pi hospital..
  • Ain kene cirit birit..
  • Sampai dalam LR mmg lapar giler..
  • Nak minta makan En.Suami pi amik barang lak..
  • So tahan je la lapar nye itu...
  • hehe..
  • Okay la..
  • Nak type da letih..
  • Jadinya kite ikuti sambungan nye selepas ini kay...
  • Jangan jemu2 tunggu kay..
  • sekian..

16 October 2012

SINOPSIS DRAMA ADAM DAN HAWA... Terbaekk!!

SINOPSIS DRAMA ADAM DAN HAWA ASTRO MUSTIKA

  • Sinopsis drama adam dan hawa di Astro Mustika
  • Pelakon nya :- aaron aziz, nadiya nisaa dan aisha sofea. 
  • Terhangat kini drama terbaru yang di adaptasi daripada novel nukilan penulis Aisha Sofea.
  • Drama ini mempunyai 80 episod dan lakonan pelakon-pelakon yang hebat. 
SINOPSIS DRAMA ADAM DAN HAWA
Drama adam dan hawa ini mengisahkan tentang Ain Hawani (Nadiya Nisaa), seorang remaja lepasan SPM yang bercita-cita untuk melanjutkan pelajaran ke peringkat tinggi telah ditangkap basah bersama Adam (Aaron Aziz), seorang jejaka kacak yang terkenal dengan sikap ‘playboy’nya.
Semuanya bermula apabila Ain (Hawa) bekerja secara sambilan kerana menggantikan seorang guru bersalin di sebuah tadika milik kakak kepada Adam Mukhriz. Pertemuan yang pada awalnya membimbitkan perasaan suka Ain terhadap Adam telah bertukar kepada benci ekoran tragedi berkenaan.
Impian Ain Hawa untuk bergelar graduan djchef berjaya seakan berkecai apabila dia telah dipaksa untuk berkahwin dengan Adam bagi membersihkan nama baik keluarga.
Memilukan hati Ain adalah dengan sikap Adam yang mendiamkan diri seolah-olah tuduhan khalwat itu benar-benar berlaku, sedangkan
mereka rupanya telah difitnah oleh bekas teman wanita Adam yang cemburukan hubungan mereka sebagai kawan.
Sambungan sinopsis drama adam dan hawa astro, Apabila sudah bergelar suami isteri, Ain tak dapat menerima Adam yang bekerja sebagai juruterbang ini sebagai suami. Ditakdirkan, Ain berjaya melanjutkan pelajaran ke luar negeri dan mereka berpisah sehingga 8 tahun lamanya.
Selepas tempoh yang lama, di depan pintu Masjidil Haram di Kota Mekah, mereka bertemu semula. Adam masih menganggap Ain (Hawa) sebagai seorang isteri yang sah, bagaimanapun Ain masih kekal dengan pendiriannya.
Apa yang akan terjadi seterusnya?
Jeng.. Jeng.. Jeng 
 BARISAN PELAKON
Barisan pelakon dalam drama adam dan hawa nih ialah Aaron Aziz, Nadiya Nisaa, Anzalna Nasir,Elfaeza Ul Haq,Dazrin Kamarudin,Norman Hakim Amyza Adna, Aznah Hamid dan Rozie Rashid.
  
Saksikan drama adam dan hawa setiap hari Isnin hingga Khamis jam 10.00 malam secara eksklusif di Astro saluran 134 (Mustika HD).

10 October 2012

Family Day 2012 2 Gold Coast Morib.. Part I

  • Salam readers..
  • Last months.. Ain n whole family pi wat Family Day ..
  • Kat Pantai Morib, Banting...
  • Kami menginap kat Gold Coast yg 4star tuh...
  • Time pi tu 28hb-29hb Sep..
  • 2 hari 1 malam jek..
  • Janji happening n fun..
  • itu yg penting kan..
  • Sampai sane pagi jumaat terus pi check-in...
  • N kami terus berkumpul kat tepi pantai sane..
  • Sebab nye nak wat Aktiviti Sukaneka..
  • Banyak jugak la aktiviti yg sempat buat..
  •  Antaranya sukaneka utk budak2..
  • Dan utk couple suami isteri..
  • hehe...
  • Mmg superb lah!!..
  • Macam2 adegan ade..
  • Untuk budak2 Ain buat - Tiup belon sampai pecah, cari gula2 dlm gula2, bola pinpong dlm sudu, kepit belon..
  • Utk pasangan suami isteri - Kepit belon, bola pingpong dgn chopstick,
  • Part paling best bile masing2 happy dgn event pada hari tuh..
  • okay jom layan pic..
  • Sambil2 tuh buleh la citer..
Yang ni sumer berlumpul kat bawah rumah mak.. sbb planning nak gerak ramai2..
Jadi nya sempat la snap2 dulu.. hehe


Pagi2 pukul 7 pagi.. Kitorang dah start kumpul..



Yang ni singgah breakfast dulu kat are Nilai.. sbb masing2 perot dah lapor..
haha..



Alang n his family..


Ayah - Ibu & Airish..


Kami dah sampai.. Tapi lom check-in lagi..
Ni tgah lepak2 dulu..


all my family..



okay.. yang ni view dari luar bilik.. best sgt..
sbb view die mengadap water themepark..



Best kan view die..

Ni jakuzi yg ade dlm bilik..
hehe..
Mmg best arr..


Single bed yg kami dpat.. malam nanti rapatkan la..
hehe..


si Abang yg tgah menikmati susu sambil action atas katil..
Iman yg merasmikan dulu katil ye..


ni view dari dlm bilik..






04 October 2012

Hari Raya AidilFitri 2012...

  •  SELAMAT HARI RAYA AIDIL FITRI 2012..
  • Salam readers.. Post tergendala hari tu..
  • okay jom layan pic Hari Raya Ain & Family bg tahun 2012..

Airish Nur Zahira.. already 3mths time raya aritu..


My Beloved Family ever after..


Ibu Sayunk kamo orang..!!


Airish n Iman..


Time ni Ain n hubby pi beraya kat opis Abah.. sbb nye abah x dpat cuti pd hari raya per1..
soo Ain bawa Emak skali.. Lepas hanging kat situ baru la pi lepak umah my MIL n FIL pulak..
heee


Hari Raya ke-2 jatuh pada Hari Lahir My SIL..
Heppi Burfday Kak Akhma..
God Bless u n ur family..
amin..
Soo My Bro buat la suprises B'day Cake utk wife die..
Tergamam la kejap sbb tiba2 black-out..
Masing2 ingat apehal la..
rerupe nye nak wat suprised..
hikhik..
Mmg Romantic la dorang nih...
heee...



Yang atas ni Angah's & Family..
Yg babies tu nama die Nurul Zahra Zafeera..
Sama born year dgn Airish..
Beza 1bulan jek..
Airish 21 Mei..
Zahra 16 Jun..
Nanti sama2 naik sekolah..

Time ni kami sumer pi beraya 1 kampung..
sbb nye saudara maudara Mak Ain area2 situ jek..



My Beloved mom n cucu2..


Yg ni my MIL..
Baby boy tu Adam Arif..
My SIL punye second child..
Sama gak tahun dgn Airish..
Tapi die awal la..
DOB bulan Jan 2012..