I Love Them soo Much...

18 October 2012

Cerita Kelahiran... Airish Nur Zahira (Part I)

  • Salam n Selamat Petang Readers sekalian...
  • Entah ape pe'el arini nak story pasal my little princess...
  • Cerita Kelahiran.. - Airish Nur Zahira -..

  • Okay.. The story begin...
  • 20 Mei 2012...
  • Time Ain post entry nih .. Me @ 40 weeks 2 days..
  • Kan Ain sempat lagi pi jalan2 kat tesco ampang..
  • That time mmg baby da bg hint sikit..
  • Tapi Ain gagah lagi berjalan2 sbb nye niat biar la cepat...
  • Dan mlm tu.. Dalam pukul 10mlm...
  • Hint dah semakin kerap..
  • 15 minit sekali...
  • So Ain take noted jek.. Catit setiap hints..
  • Pukul 2 pagi..
  • Hints dah makin 10minit..
  • Ain masih lg bertahan sebab nye..
  • Tak jadi mase Iman dolu..
  • Pi hosp utk check jalan tp baru 2cm suh balik..
  • Kalo dah suh balik2 tu mmg malas sgt..
  • Jadinya Ain tahan dulu...
  • Pukul 6 pagi...
  • Sakit yg teramat sgt n Ain dah x boleh tahan...
  • Kejut kan En.Suami kate prepared nk pi hospital..
  • Sbb dah x tahan sangat...
  • Masuk toilet nak mandi realised something keluar..
  • Yup.. Tanda darah n lendir...
  • So cepat2 bg tau En.Suami..
  • Otw pi hosp hint makin kurang lak..
  • Smpai je kat Emergency Room..
  • Doc check jalan baru bukak 2cm..
  • Pastu Contraction dah x jadi regular setiap 5 minit..
  • Doc pon cam pelik jek.. n cakap "xde kontraksi pon... baby saje je kot"..
  • Ain pon x tau nak cakap pe..
  • Sbb mmg otw nak pi hospital tu mmg sakit giler...
  • Doc bagi masa 30 minit nak tgok balik bukaan dah berapa..
  • Habis 30 minit Ain berdoa sgt jalan dah bukak byk..
  • Sbb x nak suh balik... n da x larat nak tahan sakit...
  • Doc tu pon maybe konpius gak n suruh la doc yg lain check sekali lagi..
  • Alhamdulillah.. Bukaan dah bukak 6cm..
  • Cam x percaya tapi besyukur sgt...
  • Doc prepare cucuk jarum kat tangan sbb Ain nak di submit ke Labour Room..
  • hehe..
  • Dah settle kat dalam.. Masih atas katil..
  • Minta kebenaran nak kuar jap jumpe Suami...
  • Ain pon jumpe la En.Suami..
  • Cakap la kat die "Ain da nak kene masuk LR ni.. Doakan ye"..
  • huhu.. sedih..
  • En.Suami cakap balik "xpe insyallah semua okay.. Jgn risau.."..
  • Lepas Ain ditolak ke LR.. Nurse suruh En.Suami pi amik barang2 baby...
  • Kebetulan lak beg Ain sume dlm kete..
  • Soo En.Suami pi lah amik kat kereta..
  • Dan Ain dalam LR dipersiap dgn sume benda nak giving birth...
  • Untuk yg kedua kalinya..
  • Ain x penah amik lagi ubat b**t*t..
  • Sebab nye masa Iman dulu..
  • Masa Ain warded.. Sempat la pi toilet utk buang air b*s*r..
  • 2 jam pastu Ain selamat melahirkan Muhammad Ammar Iman...
  • Kali ni mlm sebelum nak pi hospital..
  • Ain kene cirit birit..
  • Sampai dalam LR mmg lapar giler..
  • Nak minta makan En.Suami pi amik barang lak..
  • So tahan je la lapar nye itu...
  • hehe..
  • Okay la..
  • Nak type da letih..
  • Jadinya kite ikuti sambungan nye selepas ini kay...
  • Jangan jemu2 tunggu kay..
  • sekian..

No comments:

Post a Comment