I Love Them soo Much...

27 December 2012

Azam baru.. 2013

  • Salam reader..
  • Petang Jumaat harini..
  • Muga2 malam nih hujan..
  • hikhik..
  • APe Azam baru Ain ye..

  • Ain sebenarnya teringin nak mulakan Bisnes...
  • Tapi x tau la nak buat bisnes ape ye..
  • Ain ade pilihan..
  • Pilihan Pertama - Tudung -
  • Pilihan kedua - Baju Kanak2 -
  • Tapi nak starting tuh x tau macam mane..
  • Ade tak readers yg boleh shared skit experience tuh..
  • Leh email kat aienyzul@gmail.com
  • Atau komen kat sini pon buleh gak..
  • Bukan ape nak tambah side income skit utk anak2..
  • Hee..
  • Thanks Readers..
  • Love U Alls..

24 December 2012

Entry Boring..

  • Salam Monday Readers...
  • Masih setia di opis nih..
  • Staf yg ade hari nih..seramai 4 org je dari 11 orang..
  • Hah amik ko..
  • Kebanyakan yg cuti semua duk luar dari kay ell..
  • So nampak sgt yg keje kay ell ni org luar yek..
  • huhu...
  • Kat Bahagian ain cume tinggal Ain sorang jek..
  • haha...

  • Sungguh la BOSAN tahap maximum skang nih...
  • Keje banyak pending sbb nyer line x bagus..
  • Lembab cam siput sedut...
  • Esok dah cuti balik..
  • Hari nih je keje...
  • Hurm..
  • Esok nak lepak umah mak ar..
  • Dapat lah bergosip2 dgn mak saya..
  • haha..

21 December 2012

21/12/2012.. Cerita Kami..

  • Hari nih 21/12/2012..
  • Genap lah Cik adik saya Airish Nur Zahira 7 Bulan..


  • Alhamdulillah..
  • Sekejap je kan..
  • Sebelum ni update entry pasal die masa dalam pewoot..
  • Skang nih update die masa luar pewoot..
  • haha..
  • Dan hari jugak Airish Fully BF dari pada Ain..
  • Airish pon dah makan macam2 sgt..
  • Tapi masih makan dlm kesesuaian die la..
  • Perangai sekarang dah mula angkat montot nak merangkak kot..
  • Sebab now dah laju mara cam askar..

  • Pantang nampak benda kat lain..
  • Terus masuk mulut..
  • Memang kene beware la selalu...
  • Sbb Airish akan mudah menangis bile kite rampas ape benda kat tangan die..
  • Lagi2 bile mainan Abg Iman..
  • Mengamuk la si Iman..
  • Tapi 1 sikap Iman..
  • Die akan cakap pada Ain " Ibu.. Adik makan benda bu.."
  • X kira la ape pon..
  • Sbb Ain pesan kalo Airish makan ape2 bg tau Ain..
  • Iman kadang hangin 1 badan bile Airish ambil mainan die n masuk mulut..
  • haha..
  • Kan ade air liur Airish..
  • Iman pon konon2 geli lah..
  • hehe..
  • Macam2 perangai anak2 Ain nih..


I LOVE U
MY BELOVED KIDS
IMAN - AIRISH

Makanan JEPUN.. Takoyaki..

  • Salam Jumaat..
  • Kepada Pembaca-pembaca Ku..
  • Alhamdulillah..
  • Sampai juga ke Pengulu segala hari..
  • Ya Alla lindungi lah hamba mu ini dari kemungkaran..
  • Aminn..
  • Okay.. nak citer pasal Makanan Jepun yg tgah hangat skang..
  • hehe...
  • Cam x penah makan la pulak..
  • Memang pon x penah makan..
  • Lantak lah orang nak cakap ape..
  • Yang penting.. " Ko ado"..
  • hikhik..
  • Semalam time otw balik..
  • Singgah la kejap kat Spectrum Ampang..
  • Konon nya nak beli barang skit kat Giant..
  • So jalan2 jap kat area luar..
  • Ternampak lah kedai jual Takoyaki ..
  • Sebab sebelum nih heboh sgt kate Takoyaki sedap..
  • Makan lah Takoyaki Tiruan kat Pasar Malam..
  • Hurm.. mmg x lalu nak makan lah..
  • Sebab masam sgt..
  • Mmg x puas hati lah jawab nye..
  • But smlm beli jugak lagi.. Tapi bukan yg tiruan ye..
  • Ni yg ORI tau..
  • Kat Kedai Cogi Trading nih..

  • Takoyaki dorang mmg gemuk2..
  • 3pcs RM4.50..

  • Kire okay lah kan..
  • Dlm menunggu tuh sempat snap sana snap sini..
  • sbb Bosan dan dalam hati mengharap kan yg takoyaki die SEDAP!!..






  • En.Suami singgah kat Kedai Each a cup..
  • Jiran Kedai Cogi nih..
  • Nak beli Ice Blended..
  • Hurm.. Takoyaki saya dah siap..
  • Jom makan..




  • Ini lah rupe nye Takoyaki tuh..
  • Ain ambik rase Octopus..
  • Sebab ramai yg kata sedap..
  • Dah masuk mulut..
  • Sambil pejam mata..
  • Berkata lah.. "Hurm.. Sedap.. Suke 3x.. "
  • haha.. punye la koman Ain nih..
  • Yg penting baru puas hati dapat makan yg sedap..
  • Terima Kasih kat Akak Takoyaki nih..
  • Sbb masa die buat nih..
  • Die buat dalam keadaan Ter-senyum..
  • Kalo muke monyok mesti x sedap kan..
  • haha..
  • --- The End --- 

18 December 2012

Nak Merancang.. JOM Merancang!!

  • Salam Readers ku sekalian..
  • haha..
  • Hari ni adalah Hari GAJI..

  • Sila ambil perhatian yer.. hari GAJI + BONUS..
  • Tapi x semestinya kalo dah gaji tu org kata masyuk kan..
  • haha..

  • Pada Ain sama je.. Cume nyer harini ade lebih sikit la dari hari biase...
  • Cam hari ni gak kene settle barang2 anak2 dulu..
  • Then barang dapur, bil, mane yg patut dibayar kene bayar...
  • Yele utk entry nih kan nama nye merancang..
  • Pada hari gaji gak.. Ain suke survey dulu kat tempat mane ade SALE utk barang yg wajib beli...
  • Bukak tenet--- search--- Carrefour, Tesco, Giant etc..
  • Pastu banding harga dulu..
  • Bukan nak kate kedekut sgt..
  • Tapi "The less is more better".. right mommies..
  • haha..
  • Perbandingan harga adalah lebih baik..
  • Pada Ain lah ye..
  • Sbb tak nak la ade rase sikit penyesalan bile nanti kite tengok kat sini lagi murah dari di sinun..
  • Okay..
  • Sekian Tips Ain untuk hari ini..
  • Jom MERANCANG..
  • Peace yoww..
  • ^_^ v

13 December 2012

Family Day 2012 - Gold Coast.. Part II (Final)

Suasana dalam bilik.. Ade Jakuzi..
Soo anak beranak nih.. mmg duk berendam dalam jakuzi yg ade bubbles tuh...
Paling best air die suam..

Okay yang ni kat Water Park dorang..
Pic Iman n Kakak Nana tgah naik gelongsor besar n tinggi..
1st time ajak Iman mmg die berani..
Pastu banyak kali ajak Ain atau cousin die nak naik lagi..
haha..

Mmg best kat Gold Coast ni banyak gak la activiti leh buat..
Iman mmg suke main air.. sampai kecut jari2 tangan..
hikhik...

Okay yg ni masa buat Sukaneka kat pantai Morib..
Walk-in je nak ke pantai..
dekat stg pon..
Petang2 leh lepak kat pantai sambil hirup udara segar..
hurm...

*Bobot & Baby *Adik & Syakir

Yang ni Sukaneka untuk pasangan ..
Kepit Belon Berpasangan...
So laki bini lah ye..
ain x join pon sebab ain jadi Urusetia...
hee..

*Alang & Kak Zah *Angah & Abg.Zyryll

* Uda & Kak Akhma * bg Long & Kak Long

Yang ni suasana time Sukaneka u ye..
Yg pakai Spec tu la CUCU saya..
Haa..
Jangan ter kezut yer..
Ain dah ade cucu..
Seriusly tau..
Cucu pertama saya... Tgok entry nih ye..
Anak buah Ain (Anak Kak Long) - Baby..
Yg bersalin last yer tuh..
Dah comel n pandai jalan dah si Irsyad nih..


Okay.. Time Game Tiup belon utk Kanak2..
Iman x leh nak join sbb x pandai lagi nak tiup..
Asyik semput jek.. coz x larat nak tiup..
haha..

Adam Amirul Hakimi..
Budak yg suka menyakat org..
Lagi2 dengan Aleysha..
Mmg galak lah die mengusik sampai menangis Kakak Lesya tuh..

Okay yg ni pic time dah nak balik dah..

Kak Akhma (SIL) ..
Iejan n Awin my Niece..
Angah & Abg.Zyryll and Zahra..

Ibu & Airish..
Najwa & Aleyha..
Angah n Family..
Soo Far mmg BEST kat Gold Coast nih..
Ain boleh bg


dari 5 Bintang..
Okay..
Very satisfied..




12 December 2012

Airish 6 months already..!!

  • Salam readers..
  • Bulan Disember 2012..
  • Dan hari inie..
  • 12-12-12..
  • Cantik tarikh kan..
  • Tapi tarikh ni berlaku setiap 100 tahun..
  • Bayangkan lagi 100 tahun...
  • Mungkin kita dah x bernyawa lagi..
  • Ya Allah pelihara lah hamba mu ini dari segala kemungkaran..
  • Aminn...
  • Okay back too the topics...
  • Masa berlalu pantas termasuk la umur anak dara saya...
  • Anak dara saya dah masuk 6 bulan..
  • Actually dah 6 bulan lebih dah...

  • Haha..
  • Lambat tol nak update story anak dara saya...
  • Bile dah berumur 6 bulan...
  • Makanya si adik mmg dah mamam@makan...
  • Untuk sekarang Ain bagi Airish bubur nasi & Nestum...
  • Mmg la nurse kat klinik kata Nestum tu x bagus sgt sbb manis..
  • Tapi since dari moms kite mmg dorang pon bagi kite nestum kan...
  • Hurm... soo teruskan aja.. 
  • Hee...
Bubur nasi + carrot.. Blend

Airish comot sbb tgah mamam..

Nganga mulut tuh nak lagi la tu.. hehe..